• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özyer, “Turizm Ülkemizin Umudu Ve Geleceğidir”

Özyer, “Turizm Ülkemizin Umudu Ve Geleceğidir”
AK Parti Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer, ülkemizin tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ve turizmin çeşitlenmesine...

AK Parti Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer, ülkemizin tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ve turizmin çeşitlenmesine imkan sağlayan bir coğrafi yapıya sahip olduğunu vurguladı.

AKP Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer, Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında ülkemiz açısından turizmin önemine değinen AKP Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer; "Dünyada nadir görülebilecek bir coğrafya, geçmişe ve kültüre sahip olan ülkemizin, bu değerli ve zengin kültürel potansiyelimizin mirasçıları olarak mazi ile atiyi birleştirerek turizme kazandırmak, ülkemizin gücüne güç katacaktır.Türkiye, bugünün dünyasında her alanda gelişen ve büyüyen yapısı, istikrarlı demokrasisiyle, üreten ekonomisiyle, güçlü ve itibarlı yapısıyla, kültürlerin ve medeniyetlerin kavşağı olan konumuyla önemli bir cazibe ve turizm merkezi hüviyetindedir. Bölgemizde ve Dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntılar nedeni ile turizm sektörünün en az kayıpla atlatılması için yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir. Bu çerçevede turizm teşvik paketimiz genişletilmektedir.Hükümetimizce özellikle Muğla ve Antalya'da turizm sektörlerinde 2015 yılında 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan personelin, 2016 yılında 9 ay çalışma şartıyla sigorta primleri ve ücretlerinin İŞ-KUR tarafından karşılanmasına yönelik düzenleme yapıldı.Daha önce Sayın Başbakanımızca açıklanan turizm teşvik paketinde; Nisan-Mayıs ayları içinde gelen uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini müjdelemiştik. Bu desteği, Eylül ayı sonuna kadar uzattık.Yerli turistin iç turizmi canlandırması için de Kültür ve Turizm Bakanlığımızca; TÜRSAB, TÜROB, TÜROFED ve sektörle birlikte kamuya dönük ve kamu personeline iç turizmde avantajlı fırsatlar sunmaya dönük çalışmalar yürütülmektedir. Ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan turizm, ülkemizin umudu ve geleceği durumundadır. Bu nedenle, turizme yapılan bütün yatırımları, ülkemizin umuduna, geleceğine ve istihdamına yapılmış olan yatırımlar olarak görüyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim