• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Özveren: "Tek kurtuluşumuz eğitimdir"

Özveren: "Tek kurtuluşumuz eğitimdir"
Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mersin Kariyer Buluşmaları Programı kapsamında öğrencilerle buluştu.

Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mersin Kariyer Buluşmaları Programı kapsamında öğrencilerle buluştu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen Mersin Kariyer Buluşması'nın bu haftaki konuğu Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren oldu. Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Toros Üniversitesi Rektörüm Haluk Korkmazyürek, idareciler ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Özveren, hayatını anlatan bir sunum yaptı. Çocukluğunda tecrübe ettiği zorlukları katılımcılara aktararak söyleşisine başlayan Özveren, "1954'de karayolu ile 40 kilometre uzaklıktaki kasabaya 1 günde gidebiliyorduk. Şimdi ise artık yolculuğu 1 saate düşüren araçlar gelişti" dedi.

Günümüz teknolojisinin gelişimine vurgu yapan Özveren, şu an ki neslin bu anlamda çok şanslı olduğunu söyledi. Teknolojinin gelişmesi gibi hayatın her alanında gelişen düzene ayak uydurmaya çalıştığını belirten Özveren, eğitimcilik hayatında yeniliklere her daim açık olduğunu ifade etti. Hayatının zorluk dönemlerinde önemli tecrübeler kazandığını ifade eden Özveren, "Şükür olsun bize yoksulluğu tattıran Allah'a. Bu sizi pişiriyor, hayata hazırlıyor. Ufkunuz gelişiyor. Ders alabilirsek içinde bulunduğunuz şartlar ne kadar kötü olursa olsun iyi şeyler yapabilirsiniz" diye konuştu.

Özveren, amaçlarının daima, "en iyisini yapmak, en iyi eğitimi vermek" olduğunu söyleyerek, kampüs büyüklüğünün değil içerisindeki verilen eğitimin büyüklüğünün önemli olduğunu belirtti. "İyi insan yetiştirebilirsek bazı cevherleri bulup ortaya çıkarabilirsek ülkemize hizmet etmiş oluruz" diyen Özveren, Mersin Eğitim Vakfını kurmaktaki amacının yetenekli öğrencilere üst düzey eğitim vermek olduğunu ifade etti. İmkanları kısıtlı olan öğrencileri de unutmadığını vurgulayan Özveren, burs verdikleri öğrencilerin başarılarının yaptığı işlerdeki en büyük motivasyon kaynadığı olduğunu söyledi. Gençlerin gelecek açısından önemine dikkat çeken Özveren, "Dünyayı kurtaracak olan gençlerdir. Gençlere verilen eğitimi önemdir. Tek kurtuluşumuz eğitimdir. Eğitim seferberliği başlatan, ülkeler en gelişmiş ülkelerdir." dedi. Bu bağlamda, ülkemizde eğitime verilen öneme de dikkat çekti, "Bizim halkımız ceketini satarım çocuğumu okuturum düşüncesinde insanlardan oluşur. Bu kadar güzel insanların bir arada yaşadığı güzel bir memlekette eğitim alanında ciddi işler yapmak gerektiğini düşündüm. Ve iş adamı olmak yerine eğitimci olmaya karar verdim. Eğitim kurumları herkesindir. Okullarımız bizim mabedimizdir. Hiç bir gencin diğerine üstünlüğü yoktur. Farklı özellikleri vardır. Eğitim kurumlarının asli görevi farkı fark etmektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Özveren, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim