• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Özün’den birlik mesajı

Özün’den birlik mesajı
Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MUKYAD) Başkanı Remzi Özün, Almanya'daki gurbetçilerin tek beklentisinin birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlandığı...

Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MUKYAD) Başkanı Remzi Özün, Almanya'daki gurbetçilerin tek beklentisinin birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlandığı bir Türkiye olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan MUKYAD Başkanı Remzi Özün, Ramazan ayının İslam alemi için çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Özün, "Biz Almanya, Avrupa ve diğer ülkelerde bulunan gurbetçiler, Ramazan ayının gelişi ile sevinçliyiz. Çünkü Ramazan ayı İslam alemi için önemli ve değerli, kutsal bir ayımızdır. Dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı, fakire el uzattığı ve biz Müslümanlar için ibadetle dolu geçirilen bir Ramazan ayı diliyoruz" dedi.

"Ortadoğu'da İslam alemin topraklarında var olan savaşın yerini barışa, sevgiye ve kardeşliğe bıraksın" diyen Özün, açıklamasın şunları kaydetti:

"Bu ayın hürmetine "artık yeter" diyoruz. Türkü, Kürdü, Arap'ı, Sünni'si, Şii'si, Alevi'si bir birimizi anlamaya çalışmalıyız. Bu savaşta kardeşlerimizi, evlatlarımızı, özellikle topraklarımızı kaybediyoruz. Hiçbir kazanımız olmadığı gibi yabancı güçleri Ortadoğu'ya çektik. Ölen herkesin vebali çıkarcı ve rant peşinde olan siyasi, bürokrat, barış ve kardeşlik anlayışı olmayan herkesten sorulur. Kitabımız, Peygamberimiz ve dinimiz birdir yani İslam. Bu kin ve nefret niye? Allah aşkına artık bu soruna bir çözüm bulunmalı. Bunun için herkes elini değil gövdesini taşın altına koymalıdır. Yeter, evlatlarımızı ve kardeşlerimizi toprağın bağrına gömdük. Ve Artık akan kanın son bulmasını istiyoruz. Yüce Allah, kimseye dil, renk, ırk, anne ve baba seçme özgürlüğü vermedi. Biz hepimizin Allah'ın kutsalı ve kullarıyız. Birbirimize tahammülsüzlüğümüz, Rabbimize olan inancımızın azalmasından kaynaklandığına inanıyoruz. Bir birimizi anlayalım ve sevelim ki Rabbimizde bizi sevsin. Dertlerimizi, şikâyetlerimizi bir birimize yapalım. Yabancı güçler ve dini farklı olanlara değil. Onlar çare değil, çare mantığımız ve birbirimize olan sevgimizdir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim