• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Öztürk: “Eylem Planı Turizmciye Can Suyu Oldu”

Öztürk: “Eylem Planı Turizmciye Can Suyu Oldu”
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk yatığı açıklamada, Hükümetin açıkladığı turizm eylem planının vaat edilen sürede hayata geçirildiğini...

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk yatığı açıklamada, Hükümetin açıkladığı turizm eylem planının vaat edilen sürede hayata geçirildiğini belirterek, planın turizmciye can suyu olduğunu söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla için hayati öneme sahip olan turizm sektörünün meselelerini bugüne kadar ilgili makamlara anlattıklarını anımsatarak, "Sayın Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı bir anlamda sektörümüz için can suyu oldu" dedi.

Milletvekili Öztürk, 1 Kasım seçimlerinden sonra AK Parti Hükümetince hazırlanan turizm eylem planını vadettikleri süre içinde bir bir hayata geçirildiğine işaret ederek, " İki ayda meclise sevk edilenlerle birlikte reformlarımızın yüzde 50'sini, vaatlerimizin yüzde 75'ini hayata geçirdik. Bu demokrasi tarihimizde ilktir. Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere inat biz tespit ettiğimiz hedeflere aynı kararlılıkla yürüyoruz" diye konuştu.

Turizm Eylem Planı'nı ile sektöre 255 milyon TL'lik destek sağlanacağını ifade eden Milletvekili Öztürk, şunları söyledi:

"Seçim çalışmalarımızda da sık sık ifade ettim. AK Parti Hükümeti olarak turizm sektörünü bir çözüm ortağı olarak görüyoruz. Sektörün herhangi bir zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet sergiliyor. Açıklanan eylem paketiyle sektörümüze doğrudan 255 milyon Türk lirası bir destek, hibe desteği sağlanıyor. Ayrıca sektörün 288 milyon Türk liralık ödemelerini de erteliyoruz ve üç yıla yayılmış şekilde ödeme kolaylığı getiriyoruz"

ECRİ MİSİL ÖDEMELERİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı'nın 9 maddeden oluştuğunu anlatan Öztürk, planda yer alan ecrimisil bedelleri konusunda yaptıkları çalışmayı birkaç ay önce Turizm Bakanı ve Başbakan'la paylaştıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgeli işletmelere verilen mevcut enerji desteğine ek olarak, su, atık su ve katı atık bedellerinde, bulundukları bölge itibarıyla en düşük tarife uygulanacak. Aradaki fark, Hazine tarafından karşılanacak.

Bakanlık belgeli konaklama tesislerinin ecrimisil bedellerinin 2016 yılı ödemelerinin ertelenmesi ve takip eden 3 yılda üç eşit taksitle ödenmesi konusunda gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu kolaylık Bakanlık belgeli tesislerden, deniz kıyısında bulunanların, tesiste kalan turistlerin denize girme ve güneşlenme amaçlı kullandığı Hazine mülkiyetindeki alanların, yani kumsal alanların yüz ölçümü üzerinden ödedikleri ecrimisil bedellerine de uygulanacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığından tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedelleri bu yıl ertelenecek ve üç eşit taksite ödenecek.

Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinin toplam ciroları üzerinden alınan pay bedellerinin 2016 yılı ödemeleri ertelenecek ve üç eşit taksitle tahsil edilecek."

TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, açıklanan eylem planı ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde sektör temsilcileri ile görüş alışverişinde bulUnacaklarına işaret ederek, "Sayın Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'na ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal'a 2016 Turizm Eylem Planı nedeniyle Muğlalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Açıklanan eylem planı turizm sektörü için can suyu oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim