• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Öztunç’tan Beyaz Show Cezasına Tepki

Öztunç’tan Beyaz Show Cezasına Tepki
Geçen dönem Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Öztunç, RTÜK'ün Beyazıt Öztürk'ün...

Geçen dönem Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Öztunç, RTÜK'ün Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'da kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik'in terörü övdüğü gerekçesiyle kanala yaklaşık 850 bin TL para cezası vermesine şöyle tepki gösterdi: "Benim hâlâ RTÜK üyeliğim bulunsaydı ret oyu verirdim ve arkadaşları ikna etmeye çalışırdım. "İnsanlar ölmesin" demenin neresinde bölücü bir unsur vardır?"

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Mevlüt Dudu ve CHP PM Üyesi Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in şehir dışında olması nedeniyle Dudu ve Öztunç'u yönetim kurulu ağırladı. Geçmiş dönemde RTÜK üyeliği bulunan Öztunç, RTÜK'ün Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'da kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik'in terörü övdüğü gerekçesiyle kanala yaklaşık 850 bin TL para cezası vermesine tepki gösterdi. RTÜK'ün siyasi bir kurul haline geldiğini anlatan Öztunç, şöyle konuştu: "Cezalar siyasi cezalardır. Arayan kişi "çocuklar ölmesin" diyorsa bundan daha doğal bir istek olamaz. Eğer "çocuklar ölmesin" denmesinden rahatsızlık duyuluyorsa orada ciddi bir faşizm var demektir. Bir öğretmen bir programa katılıyor ve o cümleleri ifade ediyor. Programcının canlı olduğu için müdahale şansı belki yoktur. Demokrasilerde esnek olmak gerekir. "İnsanlar ölmesin" demenin neresinde bölücü bir unsur vardır? Bu cezanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Benim hâlâ RTÜK üyeliğim bulunsaydı ret oyu verirdim ve arkadaşları ikna etmeye çalışırdım. Bu cümleler kullanıldı diye ceza veriliyorsa o zaman bu cümleleri söyleyen bireylere de ceza vermek gerekir. Ben de diyorum ki; çocuklar ölmesin."

"GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ"

Ziyarette, CHP 35. Olağan Kurultayı hakkında da değerlendirmede bulunan Öztunç, şunları söyledi: "Verimli bir kurultay gerekleştirdik. Türkiye'nin geleceğe dair umudunu yeşerten bir kurultay oldu. Siyaset önümüzdeki dönemde inşallah Cumhuriyet Halk Partisi ile şekillenir. Bunun için hepimize görev düşüyor. Yeni seçilen PM olarak inanın gecemizi gündüzümüze katacağız. Halkımıza daha çok gidecek ve projelerimizi daha çok anlatacağız. Türkiye'nin bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yine esti gürledi. "Başkanlık" dedi ve neredeyse miting yaptı. Önümüzdeki günlerde meydana çıkıp başkanlığı anlatacak sanırım. Yaz aylarında siyasetin hızlanacağı aşikar. Amacımız tüm Türkiye'yi İzmir gibi, İzmir'in siyasi yapısı gibi yapabilmek. Türkiye'nin her tarafı çok güzel ama İzmir'deki çağdaş yapı, çağdaş yönetim tüm Türkiye'ye yayılmalı ki Türkiye başka bir noktaya gelebilsin."

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

Türkiye gündemi hakkında değerlendirmede bulunan Dudu ise şöyle konuştu: "2015 çok zor bir yıldı. Bütün gücümüzle haziran seçimlerine hazırlandık. Görece iyi bir sonuç aldık ve 13 yıllık AKP iktidarının son bulacağı umuduna kapıldık. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreci çok doğru değerlendirdik ama ne yazık ki bizim dışımızdaki nedenlerden dolayı istenen gerçekleşmedi ve Türkiye Tayyip Erdoğan'ın da yoğun çabası sonucu çok erken ikinci bir seçime mahkum oldu. Ne yazık ki bu ülkeyi karanlıktan çıkarmayı başaramadık. Yakın tarihte seçim yok ama başkanlık tartışması var. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere ısrarla Türkiye'yi başkanlık rejimine götürmeye çalışıyorlar. Belki anayasa değişikliği, arkasından da referandum söz konusu olabilir. Çok duyarlı olmalı ve halkı dinamik tutmalıyız."

CHP 35. Olağan Kurultayı ile ilgili de konuşan Dudu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük umutla kurultayımızı gerçekleştirdik. Delegasyon iradesi ile ciddi bir değişim gerçekleşti ama değişim sadece isimlerle olmaz. Bunun parti politikalarına yansıyacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok daha farklı bir anlayışla son derece sağlıklı bir yapıya kavuşan örgütlerle bu süreci başarı ile götüreceğimize inanıyorum."

Öztunç’tan Beyaz Show Cezasına Tepki

Öztunç’tan Beyaz Show Cezasına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim