• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Ozon İle Prp Tedavisinin Uyumu Başarı Sağladı

Ozon İle Prp Tedavisinin Uyumu Başarı Sağladı
Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'nde, ozon ile Platelet Rich Plasma'nın (PRP) aynı anda uygulanması, uzun zamandır omzunda kireçlenme ve bağlarda zedelenme...

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'nde, ozon ile Platelet Rich Plasma'nın (PRP) aynı anda uygulanması, uzun zamandır omzunda kireçlenme ve bağlarda zedelenme bulunan hastanın iyileşmesini sağladı.

Bir çok tedavi yöntemi ile omuz bölgesinde bulunan kireçlenme ve bağlardaki yırtık sorununun önüne geçemeyen Fadime Mutlu, Karaman'dan Eskişehir'e geldi. Ağrılarının tedavisini Eskişehir'de arayan Mutlu, Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'ne başvurdu. Hastane Başhekimi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Levent Bilir ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Vedat Altuntaş Ozon ve PRP uygulaması için hazırlıklarını tamamladı. İki ayrı tedavi yöntemi aynı anda uygulanan hastada olumlu sonuçlar elde edildi.

Konuyla ilgili konuşan Dr. Vedat Altuntaş, hastanın iyileşmek için çeşitli yöntemler kullandıktan sonra kendilerine geldiğini söyledi. Hastanın Ozon tedavisini tercih ettiğine anlatan ve uygulanan PRP tedavisinin, platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması olduğuna dikkat çeken Altuntaş, "Hastaya uygulanan PRP tedavisinde, hastalardan alınan kan, ayrıştırma işlemi uygulandıktan sonra kırmızı kan hücrelerini beyaz hücrelerden ve plazmadan ayrıştırılır. Bu plazma bir kez elde edildikten sonra hastanın çeşitli bölgelerine farklı yollarla enjekte edilebilmektedir. Plateletler veya diğer adıyla trombositler vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan faktörleri yapısında barındıran kan pulcukları olarak da bilinen yapılardır. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda, kanımız plateletleri bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatır hızlandırır.

Ozon tedavisi ise aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere "ozon tedavisi" denilmektedir. Ozon tedavisi birçok patolojik durumu iyileştirmede yardımcıdır. Ozon terapi, doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlayan tedavi yöntemidir. Ayrıca ozon tedavisi; hücre ve dokulara giden kan dolaşımını artırır. Damarları yeniler, eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir. Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliğini artırır. Ozon tedavisinin PRP ile birlikte kullanımında PRP nin etkisini arttırdığı ve PRP hücrelerinin aktifleşmesinde etkili olduğu gösterilmiştir. Hastamız Fadime hanımda da PRP ve ozon terapinin beraber kullanımının sinerjik etkisinden faydalanabilmek için birlikte kullanılmıştır.

Ozon İle Prp Tedavisinin Uyumu Başarı Sağladı

Ozon İle Prp Tedavisinin Uyumu Başarı Sağladı

Ozon İle Prp Tedavisinin Uyumu Başarı Sağladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim