• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Özlü Lahey’de Avrupa, "Göç" Konusunu Tartışacak

Özlü Lahey’de Avrupa, "Göç" Konusunu Tartışacak
TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü "Göçün dış politikaya yansıması" ile "Avrupa silah ihracatı" konularının...

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü "Göçün dış politikaya yansıması" ile "Avrupa silah ihracatı" konularının tartışılacağı ortak güvenlik ve savunma politikası konferansına katılmak üzere Hollanda'nın Lahey şehrine gitti.

Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlenecek olan, "Göçün dış politikaya yansıması" ile "Avrupa silah ihracatı" konularının tartışılacağı ortak güvenlik ve savunma politikası konferansına Türkiye'yi temsilen, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü ile Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan katılacak.

AVRUPA GÖÇ KONUSUNU TARTIŞACAK

6-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ortak güvenlik ve savunma politikası konferansında Avrupa "göç" konusunu tartışacak. Özlü, "göçün dış politikaya yansıması" ile "Avrupa silah ihracatı" konularını içeren ortak güvenlik ve savunma politikası konferansına (OGSP) Türkiye gözlemci statüsünde katılacak.

Konferansta; 45 Avrupa Parlamentosu ve troyka başkanlığı temsilcileri toplantısı, delegasyon başkanları toplantısı ve siyasi gruplar toplantısı yapılacak. Fas kökenli Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı KhadijaArib ile Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ElmarBrok konuşma yapacak.

Konferansta, Hollanda Krallığı Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ile Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp'un da sunumları olacak.

"Küresel Güvenlik Strateji Yorumu için Oyun Durumu", "Göçün Dış Politikaya Yansıması" ve "Avrupa Silah İhracatı" konuları ele alınacak. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Esen Altuğ da "Göçün Dış Politikaya Yansıması" konusunda konuşma yapacak.

Konferansın son günü, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbowbir sunum yapacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim