• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Özkurnaz: “Üreticimiz Mağdur Olmayacak”

Özkurnaz: “Üreticimiz Mağdur Olmayacak”
EDİRNE (İHA) – Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, "Yüzde 8'lik soğutma bedeli olan 3 kuruşluk fark için üreticimizi mağdur...

EDİRNE (İHA) – Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, "Yüzde 8'lik soğutma bedeli olan 3 kuruşluk fark için üreticimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Demirkıran ve Edirne Kooperatifler Birliği (EKB) Başkanı Ahmet Erken'in katıldığı basın toplantısında, son dönemde süt fiyatlarıyla ilgili konuşmalara açıklık getirildi.

Toplantının başında söz alan EKB Başkanı Ahmet Erken, "15 Aralık 2015 günü Damızlık Birliği'nde; Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri, Süt Üreticileri ve Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri'nin başkan ve yöneticileriyle yapılan toplantıdaki açıklamalar sonrası Genel Başkanları Mehmet Özkurnaz'ı davet ettik" diyerek Genel Başkanı Özkurnaz'a sözü bıraktı.

"1 LİRA 15 KURUŞ ÜRETİCİNİN ELİNE NET GEÇEN PARA SADECE TRAKYA'DIR"

Genel Başkan Mehmet Özkurnaz da, ülke genelinde süt fiyatı 1 Lira 15 Kuruş olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de beş çeşit süt fiyatı olduğunu söyledi. Trakya'da 1,15 TL'den süt satıldığının altını çizen Genel Başkan Özkurnaz, şöyle devam etti:

"Bunun bir de soğutma bedeli var. Soğutma bedeli olarak yüzde 8 bir rakam belirliyoruz. Aldığımız yüzde 8 hizmet bedelinden yüzde 3 düşürecek üretici yine 1.15 alacak. Üreticinin sıkıntısı yok o konuda. 29 Aralık'ta konseyde fiyatlarda değişiklik olmazsa aynı şekilde kalırsa 2 Kuruş daha düşürecekler ve bu da Haziran ayına kadar geçerli. Haziran ayından sonra normale dönecek. Bu arada sanayici olmazsa ürettiğimiz sütü kime vereceğiz? Sanayici varsa üretici var, üretici varsa sanayici var. Bu geçici bir süreçtir. Yazımızda da Haziran ayına kadar geçerli olduğunu belirttik. Türkiye'de Trakya haricinde tüm bölgelerde süt fiyatı çok düşük ve 25 Kuruş farkla satıyoruz. 1 Lira 15 Kuruş'un üzerine de yüzde 8 soğutma bedeli ekliyoruz. Burada yüzde 8'den kesilecek rakam 3 Kuruşluk rakam da üreticimize yansıyacaktır. Üreticimiz 1 Lira 15 Kuruş'un altında her hangi bir ücret almayacaktır. 29 Aralık'ta Ulusal Süt Konseyi toplantı yapacak ve her şey toplantı sonucunda her şey netleşecek. Yazdığımız yazıda da her hangi bir sıkıntı yoktur. Üreticimizin mağduriyeti söz konusu değildir ve mağdur olmayacaktır. Haziran ayına kadar yüzde 8 soğutma bedellerimizden böyle bir ücreti kendi öz kaynağımızdan harcamış gibi olacağız. Üreticiyi mağdur etmeyeceğiz."

"PROTOKOLÜMÜZÜ YAPTIK"

EKB Başkanı Erken ayrıca, "14 firmayla "Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği'nin, Edirne Tarım Kooperatifleri Birliği'ne yazdığı yazıya istinaden adı yazılı alıcı ile yapılmış üçlü sözleşmelerin soğutulmuş inek sütü litre fiyatını düzenlendi. Bu düzenlemede "5-1 maddesi, 01. 12. 2015 – 31. 12. 2015 tarihleri arasında teslim edilen soğutulmuş inek sütleri için tadil edilmiş olup söz konusu tarihler arasında teslim edilen soğutulmuş inek sütlerinin litre fiyatının 3 kuruş altında faturalandırılması taraflarca kabul edilmiştir" şeklinde yazılı bir aylık protokolümüzü yaptık. Protokole istinaden de 4 ilçemizde toplantı yaptık. 147 köyümüzün 145 tanesini bilgilendirdik. Her toplantıya yönetim kurulları katılmıştır. Olsa olsa arkadaşların haberleri olmamıştır. Süt Üreticileri Birliği Ulusal Süt Konseyi'ne üye değildir. Toplantılarına da bir kere gelmemiştir. Köy-Koop Edirne Birliği Ulusal Süt Konseyi'ne de yıllık aidatını çatır çatır ödemektedir" diye konuştu.

Özkurnaz: “Üreticimiz Mağdur Olmayacak”

Özkurnaz: “Üreticimiz Mağdur Olmayacak”

Özkurnaz: “Üreticimiz Mağdur Olmayacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim