• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Özkök'ten Çelik'e sert eleştiri

Ertuğrul Özkök: Sayın Hüseyin Çelik de benim 'itibarım' hakkında karar verme imtiyazını kendine bağlamış. Canı sağ olsun... Öyle diyorsa öyleyizdir...
Hürriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik’in kendisi için “Ertuğrul Özkök gibi gazetecilikte itibarının sonuna gelmiş, itibarını sıfırlamış bir insan” sözlerine cevap verdi. Özkök, “‘hain’, ‘itibarsız’, ‘satılmış’, ‘dönek’, ‘yalaka’ gibi etiketleri, genellikle demokrasiden nasibini almamış insanlar kolaylıkla kullanır” dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gerçekleştirdiği basın toplantısında Hürriyet gazetesinin Suriye'de Şam yakınlarındaki kimyasal saldırı sonucu ölen sivilleri manşete taşımamasını eleştirmiş, gazeteye yönelik olarak "gazetelerinde yer vermeyenlere, size kim baskı yaptı?" diye sorumuştu. Hürriyet gazetesi de Bozdağ’a “Suriye’ye ilişkin haber Hürriyet’in birinci sayfasında iki çarpıcı fotoğrafla ve ‘İnsanlığı öldürdüler’ başlığı ile beş buçuk sütuna ikinci manşet olarak verilmişti” diyerek cevap vermişti.
 
Hüseyin Çelik’in gazetecilerin “İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır’daki darbe konusunda tavır almaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise, “Ertuğrul Özkök gibi gazetecilikte itibarının sonuna gelmiş, itibarını sıfırlamış bir insan” diyerek başlamasına Ertuğrul Özkök bugünkü “Talimat gazeteciliği mi dediniz” başlıklı yazısıyla yanıt verdi.
 
Özkök yazısında, Hitler’in yükselişini anlatan “Rise of Evil” filminden bir sahne anlatarak başladığı yazısında şu ifadeleri kullandı:
 
“(…) Böyledir, “hain”, “itibarsız”, “satılmış”, “dönek”, “yalaka” gibi etiketleri, genellikle demokrasiden nasibini almamış insanlar kolaylıkla kullanır.
 
Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Hüseyin Çelik de benim “itibarım” hakkında karar verme imtiyazını kendine bağlamış.
 
Canı sağ olsun... Öyle diyorsa öyleyizdir...
 
Başbakan’ı hayatını kaybetmiş bir kız çocuğu için samimi gözyaşlarını dökerken, kendisi, bu ülkenin PKK’ya karşı savaşta hayatını kaybeden 18-20 yaşındaki çocukları için “Canım üç-beş Mehmet daha öldürülse ne olur” diyebilen, o çocuklar için iki damla timsah gözyaşını bile israf sayan bir kişinin belagat şehvetinde itibar boncuğu aramayacak kadar gerçekçiyim.
 
“Hayatım boyunca talimatla gazetecilik yaptığım” suçlamasına gelince...
 
Aman ha... Sayın Sözcü, aman.. aman...
 
Bu lafı, özellikle de bu lafı, sizin iktidarınız döneminde sakın ağzınıza almayın.
 
Benim 20 yıllık genel yayın yönetmenliğimin 7 yılı sizin iktidarınız döneminde geçti.
 
Artık genel yayın yönetmeni değilim, bana ne deseniz umurumda değil.
 
Ama bugün genel yayın yönetmenliği yapan size yakın gazetelerin başındaki arkadaşlara fena halde haksızlık etmiş olursunuz.
 
Aman ha... Bana bir ters kroşe atacağım derken, ıskalar, onların gözünü patlatırsınız.
 
“Talimatla gazetecilik yapma” ifadesini, siz siz olun bugünlerde kimse için kullanmayın.
 
Etraf kötü niyetli insan dolu, aynı gün aynı manşetle çıkan gazeteler akıllarına gelir. “Sahi yahu, talimatla mı” diye abuk sabuk sorular sorarlar.
 
En iyisi mi hiç karıştırmamak... Sıradan bir laf, bumeranga dönüşür, oranıza buranıza çarpar...”
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim