• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Özkes: Peygamberimiz de beddua ederdi

Özkes: Peygamberimiz de beddua ederdi
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in dün TBMM'de kürsüden sarfettiği "Allah kahretsin" sözleri, Genel Kurulu karıştırdı.

Emekli müftü olan Özkes, o sözlerine açıklık getirdi. "Peygamberimiz bile beddua etmişti" diyen Özkes, kürsüden söylediği "Allah kahretsin" sözlerinin insanlara yönelik değil, zihniyete yönelik olduğunu da vurguladı.

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan CHP'li Özkes, AK Partililer'in 30 Mart seçimlerinde Üsküdar'dan CHP Belediye Başkanı adayı olmasıyla birlikte kendisini hedef almaya başladıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde Bursa ve Trabzon mitinglerinde şahsen hedef alındığını, Başbakan'ın kendisinden "müftü müsveddesi" olarak bahsettiğini hatırlatan Özkes, "Başbakan kendisi için 'İstanbul'un imamıyım' demişti. Oysa bir gün bile resmi imamlık yapmadı. Ben İstanbul'da yıllarca müftülük yaptım. Genel Kurul'da da çıkıp, kim müsvedde onu anlattım" diye konuştu.

"BAKARA-MAKARA KONUŞMASINA KARŞI ÇIKAN TEK MÜFTÜ BENİM"

AB eski Bakanı Egemen Bağış'ın kamuoyuna yansıyan telefon konuşmalarında İslam diniyle alay eden unsurlar bulunduğunu, bu duruma karşı çıkan tek müftünün de kendisi olduğunu söyleyen Özkes, şöyle konuştu;

"Türkiye Cumhuriyeti hudutları içinde, o telefon konuşmasına tek karşı çıkan, bu sözleri söyleyen kişinin kafir olduğunu, tövbe etmesi gerektiğini söyleyen tek müftü benim. Emekli de olsa, bunu söyleyen tek müftü benim. Dini savunan tek müftü ben oldum. Ben o zaman, Müslümanların oyları ile seçilen o kişinin özür dilemesi ve derhal görevi bırakması gerektiğini söylemiştim. Böyle bir müftüye müsvedde dediler. Eğer dini savunduğum için bana müsvedde diyorlarsa da, bu müsveddelik benim başımın gözümün üstüne."

"PEYGAMBERİMİZ DE BEDDUA ETTİ"

"Allah kahretsin" sözünü, bir insana, ya da herhangi bir canlıya karşı değil, bir zihniyete, bir algıya yönelik olarak söylediğini de anlatan Özkes, "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında, Kur'an'daki rüşvet ve yolsuzlukla ilgili ayetler yokmuş gibi davranıldı. Hatta 20 Aralık'ta İstanbul'daki camilerde Cuma hutbesinin konusu rüşvetle mücadele olarak belirlenmişti. 17 Aralık'tan sonra, hutbenin okunmaması için imamlara tek tek SMS geçildi, başka bir hutbe okutuldu. Dini de kendilerine göre ayarlamaya kalkıştılar. Bu, 28 Şubat'ta da, 12 Eylül'de de yapılmadı. Benim 'Allah kahretsin' sözüm bu zihniyete"

"Peygamber hiç beddua etmedi" algısının aksine, Hz. Muhammed'in de hayatı boyunca 8-10 kez beddua etmiş olduğunu anlatan Özkes, "Dini hassasiyetler söz konusu olduğunda ve elinizden birşey gelmediğinde, Allah'a işi havale edersiniz. İnsanların değil, zihniyetin, algının kahrolmasını istersiniz. İnsan çaresiz kaldığında, böyle yapar".

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim