• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Özince’den 'Rusya gerilimi' açıklaması: Enseyi karartacak bir durum yok

Özince’den 'Rusya gerilimi' açıklaması: Enseyi karartacak bir durum yok
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Rusya ile yaşanan gerilim ile ilgili olarak, "Ülkemiz daha güç dönemleri aştı. Yani enseyi...

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Rusya ile yaşanan gerilim ile ilgili olarak, "Ülkemiz daha güç dönemleri aştı. Yani enseyi karartacak bir durum yok." dedi.

Özince, Türkiye İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunu 6 sene daha devam ettirmesini öngören protokolün imza töreninde gazetecilerin Rusya geriliminin yatırımlarına etkileri ile ilgili sorularını cevapladı. Özince, şunları ifade etti:

"Ben bu konjonktür içinde ülkemizde ve işaret ettiğiniz Rusya ile muhtelif ülkelerde faaliyetleri bulunan iki şirketin başındayım. Bunlardan biri Türkiye İş Bankası, biri de Şişe cam'dır. Ne ülkemiz ne coğrafyamızın sorunları, tarihte kurumlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunları aşan şeyler değil. Kurumlarımız Cumhuriyet kurumları olarak daha güç şartlarda hayat buldu. O dönemlere, o dönemlerin figürlerine başvurduğumuz takdirde anın sorunlarını vesvese konusu yapmayız. Elbette işaret edilen konular ciddi riskler içeriyor. O sözü edilen ülkede yani Rusya'da en büyük sabit yatırımları olan kurumlardan birinin başındayım. Ama riskler yönetilmek içindir. En büyük risk Türkiye'nin demografisinden yararlanılmamasıdır. Demografi önemli. Burada ilgi ve duyarlılık şart. Satrançta kronometreye dokunduğunuz gibi Türkiye de demografinin kuralları devreye giriyor. Bunu kullanmak Türkiye'nin ilerisini belirleyecek. Büyüme değil önemli olan. Şu ya da bu kurumun 3 ayda bir yayınlayacağı rapor değil önemli olan. Çocuklarımızın ileriye hangi pencereden bakacağıdır. Onun için biz hiçbir şeye vehmetmiyoruz. Aşırı iyimserlik içinde de değiliz. Ama ülkemiz daha güç dönemleri aştı. Yani enseyi karartacak bir durum yok."

Finansbank'ın Katarlılarca alındığına temas edilmesinin ardından Ersin Özince, satışın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bankaların bilançoları ile ilgili bir soruya da Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı, "Haftaya 2015 bitiyor. Kalan haftada tüm imkânlarımız ile sene sonu fotoğrafını daha iyi çekmek için, 31 Aralık bilançolarını daha iyi çıkarmak için itinalı olalım. Olmazsak da enseyi karartmayalım." karşılığını verdi.

İmza töreninde satrancın önemine de değinen Özince, oyunun gençlere yararına işaret etti. Sonrasında Türkiye adına alınan madalyaların ve elde edilen başarıların artması gerektiğini belirtti.

Türkiye İŞ Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise kurum olarak satranca önem verdiklerinden söz ederek, "15 bine yakın satranç grubumuz var. 5 bin hedefi ile yola koyulmuştuk. Bu hedefi aştık. Satrancı, ülkemizde yaymaya devam edeceğiz. Bu hizmeti devam ettirmeye çocuklarımızın yararı için kararlıyız." açıklamalarında bulundu.

Bali, satranca katkı yapmayı, gençlerin bu anlamda yanında olmayı önemli gördüklerini sözlerine ekledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın da katıldığı imza töreninde protokolün paraflanmasının ardından toplu fotoğraf çektirildi. Fotoğrafta satrançta başarılı çocuklar da yer aldı.

Özince’den 'Rusya gerilimi' açıklaması: Enseyi karartacak bir durum yok

Özince’den 'Rusya gerilimi' açıklaması: Enseyi karartacak bir durum yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim