• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Özhaseki: "Teröristler, Kur’an-ı Kerim’in İçine Bile Bomba Tuzaklıyor"

Özhaseki: "Teröristler, Kur’an-ı Kerim’in İçine Bile Bomba Tuzaklıyor"
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, terör operasyonlarının devam ettiği ilçelerde incelemelerde bulunduğunu...

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, terör operasyonlarının devam ettiği ilçelerde incelemelerde bulunduğunu söyleyerek, "Teröristler, Kur'an-ı Kerim'in içine bile bomba tuzaklıyor" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen "18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı'na katıldı. Programda konuşan Özhaseki, devam eden terör operasyonlarını değerlendirdi. Özhaseki, "Hepimizin bildiği gibi yaklaşık 35-40 yıldır bir bela var. Bu bela da Doğu ve Güneydoğu'da maalesef terör örgütünün ayaklanmasıyla başlayan bir bela. O günlerde sanki meşru bir halk talebiymiş gibi gösteriyorlardı. "Bizim dilimizi konuşturmuyorsunuz, adımızı koydurmuyorsunuz, bizim türkümüzü söyletmiyorsunuz, buraya yatırım yapmıyorsunuz, bize baskı yapıyorsunuz" diyorlardı. Bir takım haklı meşru talepler gibi ortaya çıkıp daha sonra da dağlarda savaşmaya dönen bir ortam vardı. Aradan geçen zaman içerisinde bunların söylemiş oldukları bu meşru talep olarak görülen ne varsa verildi mi? Evet, verildi. Herkes orada istediği gibi ismini kullanabiliyor" ifadelerini kullandı.

Operasyonların devam ettiği yerlerde hainlikte sınır tanımayan bir ortam olduğunu kaydeden Mehmet Özhaseki, "Orada felaket bir ortam var. Orada hainlikte sınır tanımayan bir ortam var. Bunlara karşı da elbette yapılacak şeyler var. Özellikle son 1 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak onlara karşı uygulanan bir politika var. Hak neyse verildi. Yatırım neyse yapıldı. Orada iyilik neyse hepsi yerine getirildi. Ben bir Kayserili Türk vatandaşı olarak nelerden istifade ediyorsam, onlar da orada aynı şeylerden istifade ediyorlar. Seçilince meclise geliyorlar, hatta çoğunluğu oluşturabilirler ise cumhurbaşkanı bile seçiliyorlar. Bunlara karşı en sert şekilde mücadele ediliyor. Onlara belki Cumhuriyet tarihinin en büyük müdahalesi yapıldı. En büyük zayiat da verdirildi. Binlercesi orada telef oldular ve etkisiz hale geldiler. Son birkaç ilçe kaldı. Onlar da temizlenecek. Diyeceksiniz ki "Neden yavaş gidiyor, topu tüfeği dayayıp biran önce bitiremez miyiz?" Çok kolay. 10 dakikalık işi var ama haince bir plan içerisindeler. Vatandaşın bir kısmını tutuyorlar. Çocukları ve kadınları tutuyorlar, bırakmıyorlar. Evlerin kapısını zorla açtırmışlar ve kilitlemek yasak" şeklinde konuştu.

Operasyonların devam ettiği ilçelerde incelemelerde bulunduğunu kaydeden Özhaseki, operasyonda görev yapan bir özel harekat polisi ile girdiği diyaloğu anlattı. Özhaseki, şunları söyledi:

"Oradaki özel harekattan çocuklardan birisi anlatıyor. Diyor ki "Başkanım, milim milim gidiyoruz. İğneyle kuyu kazıyoruz. Tamamına birden topu tüfeği tutsak 5 dakikada bitiririz ama orada mazlumlar var. Biz orada şehit düşelim ama bir mazluma bir şey olmasın diye çabalıyoruz. Tek tek girdiğimiz evlerde yerde Kur'an-ı Kerim görüyoruz. Koşup alıyoruz ve öpüp alnımıza koyacağız ama bir anda içerisinde tuzak var. Patlıyor ve bir kardeşimiz şehit oluyor" diyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim