• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Özhaseki, “Sur’u Yeniden İhya Ve İnşa Edeceğiz”

Özhaseki, “Sur’u Yeniden İhya Ve İnşa Edeceğiz”
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Başkanlığında Genel Merkez'de "Sur'un yeniden ihyası ve inşası" için bir...

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Başkanlığında Genel Merkez'de "Sur'un yeniden ihyası ve inşası" için bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kalkınma Bakan Danışmanları, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları, Diyarbakır Vali Yardımcısı, Diyarbakır'dan şehircilik ile ilgili müdürler ve Diyarbakır'ı temsilen uzman isimler katıldı. Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Sur'un yeniden ihyası ve inşası için önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, terörden zarar görmüş ve çatışmalar sonrası ayağa kaldırılması planlanan Sur'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak; "Sur bölgesinde çok önemli bir çalışma hayata geçiriyoruz. Bu kentsel ihya projesidir çünkü biz orayı tekrar ihya edeceğiz" dedi.

"Terörle Mücadelede Geri Vites Yok!"

Terör ve terörün açtığı yaralara karşı da vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Özhaseki, "Diyarbakır medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ilimizdir. Terör örgütü; Diyarbakır'ı bir terör şehri olarak göstermek istiyor ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim terörle mücadelemizde geri vites yoktur ve asla da olmayacaktır. Bu güzel şehrimizde terör son bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Sur'u tarihi dokusuna uygun olarak restorasyon edeceklerini vurgulayan Özhaseki, "Sur'u A'dan Z'ye tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. UNESCO Kültür Mirası'nda yer alan Sur'u yeniden yapılanması uluslararası kriterler doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Çarpık kentleşme sonucu çok kötü şartlarda evlerinde yaşayan vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmeyecek. Diyarbakırlıların ve Sur'da yaşayan vatandaşlarımızın rızası dışında tek bir adım atılmayacak. Bununla birlikte vatandaşa hizmetin önünü tıkamak isteyen hain emellere karşı da dikkatliyiz. Belediyecilikte 20 yılı aşkın bir tecrübemizle Sur'u ayağa kaldırmak için çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Özhaseki, “Sur’u Yeniden İhya Ve İnşa Edeceğiz”

Özhaseki, “Sur’u Yeniden İhya Ve İnşa Edeceğiz”

Özhaseki, “Sur’u Yeniden İhya Ve İnşa Edeceğiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim