• BIST 9530.47
  • Altın 2484.901
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.8472
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Özgürgün: 'Hükümet yüzde yüz kuruldu' diyemem

Özgürgün: 'Hükümet yüzde yüz kuruldu' diyemem
KKTC'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisi'nde 26 sayısını bulacak bir hükümet kurabileceğini ancak şu anda...

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisi'nde 26 sayısını bulacak bir hükümet kurabileceğini ancak şu anda "yüzde yüz hükümet kuruldu" veya "şu şekilde kuruldu" diyemeyeceğini belirtti.

Özgürgün, bugünden başlayarak önümüzdeki hafta boyunca hükümet kurma çalışmalarını yürüteceğini, tüm partilerle ve bağımsızlarla görüşeceğini ifade ederek, temasları sonrasında ortaya çıkaracağı Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya en erken haftaya Cumartesi günü sunabileceğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hükümeti kurmakla görevlendirdiği UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı ile yaklaşık bir saat süren görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

"PARTİLERLE İSTİŞARELERDE BULUNDUK"

Özgürgün, CTP-UBP Hükümeti'nin istifasının ardından Cumhurbaşkanı ile görüştüklerini, bunun ardından Akıncı yurt dışında iken diğer partilerle istişarelerde bulunduklarını anlattı. Çalışmaları sırasında görüşmeleri yaptıktan sonra 26 sayısına ulaşacak bir hükümet kurabileceğini Cumhurbaşkanı'na söylediğini aktaran Özgürgün, görevi aldığı bugünden itibaren de bağımsızlar ve parti başkanlarıyla görüşeceğini, önünde 15 günlük yasal süreç olduğunu, ancak hükümet kurma çalışmalarında ön temasları bulunduğuna işaret etti.

"YÜZDE YÜZ HÜKÜMET KURULDU DENİLEMEZ"

Bakanlar Kurulu listesi hazırlayacağını bunun için çalışacağını ama "yüzde yüz hükümet kuruldu veya şu şekilde kurulacak" diyemeyeceğini ifade eden Özgürgün, "Listeyi Pazartesi öncesi sunmayacağız. En erken haftaya cumartesi olur." dedi.

Özgürgün, DP-UG ile görüştüklerini, diğer parti başkanları ile de gerekli tüm temasların önyargısız yapılacağını ifade ederek, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile görüştüklerini, temaslar yaptıklarını, Mecliste 26-27 (milletvekilinin desteği) ile bir hükümet kurulabileceğini kaydetti.

Özgürgün, kamuoyunda çok konu konuşulduğunu ama şu anda net, netice alıcı bir konumda olmadıklarını ifade etti.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim