• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Özgür Yankaya hakemliği bitirdi

Özgür Yankaya hakemliği bitirdi
Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçının hakemi Özgür Yankaya'nın çok kötü bir yönetim gösterdiğini belirtip, ağır eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçının hakemi Özgür Yankaya, kritik pozisyonlardaki tartışmalı kararlarıyla geceye damgasını vuran isim oldu. Yankaya'nın en çok eleştirildiği pozisyon ise 49. dakikada Sow'un gol fırsatı yakaladığı pozisyonda avantajı kesip, faul kararı vermesiydi.

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu,  Özgür Yankaya için şu yorumu yaptı:

"CUSTODIO'NUN EMRE'YE YAPTIĞI HAREKET KIRMIZI KARTTI"
"UEFA Hakem Eğitmeni Jaap Uilenberg, 2014 Dünya Kupası'ndan sonra Türk hakemlerine verdiği seminerde, 'FIFA Dünya Kupası'nda gösterilen gösterilmeyen bütün kartları unutun. Biz UEFA'yız. Bizim önceliğimiz sporcu sağlığıdır' dedi. Bu sözlere en güzel örnek Akhisarlı Custodio'nun Emre Belözoğlu'nun baldırına arkadan yaptığı sert harekettir. Bu hareketin karşılığı net kırmızı karttır.

Mustafa Çulcu, Custodio'nun bu pozisyonda Mehmet Topal'a dirseğiyle girdiğini belirtip, "En azından sarı kart çıkmalıydı" dedi.

"MEHMET TOPAL'A YAPILAN HAREKETE SARI KART ÇIKMALIYDI"
Hakem Özgür Yankaya hadi bunu çözemedi, sarı kartla devam etti. Bir dakika sonra aynı Custodio, hava topunda Mehmet Topal'ın yüzüne sert bir eylem gerçekleştirdi. Halbuki hava toplarında ellerin kolların kullanılması yasaktır. Türk hakemleri bu tip pozisyonlarda iyi bir standart yakalamış olmasına rağmen ciddi bir hata yaptı. Custodio'yu ikinci sarı karttan ihraç etmeliydi.

Hakem Özgür Yankaya, Sow'un kaleci ile karşı karşıya kaldığı bu pozisyonu kesip, Custodio-Mehmet Topal mücadelesine faul verdi.
Hele hele Sow'un avantajını kesip, dönerek faul vermesi hakemlik adına bir cinayettir. Hadi avantajı kestin, bari Custodio'yu oyundan at da kamuoyu 'hakem oyuncuya kırmızı kart göstereceği için avantajı kesti' desinler.

Hakemin maçın akışı içinde standardı yoktu. Çok kötü bir hakemlik tekniği gördük."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim