• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Özgür gazetecilere özgür ödüller

Özgür gazetecilere özgür ödüller
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri dün akşam gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri bu yıl da sahiplerine kavuştu. “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü”nde Taksim The Marmara Otel'de gerçekleşen törende bu yıl Can Dündar, Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı sivil toplum kuruluşu ödüle layık görüldü. Törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Gazetecileri böldüler, birlikteliğimiz bozuldu. Arkadaşlığımız eskisi gibi değil. Güç günler geçirdik. Cezaevinde arkadaşlarımız vardı; ama biz hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Gazeteciler son yıllarda çok çile çektiler" ifadelerini kullandı. 

Attığı tweet nedeniyle Milliyet Gazetesi'nden atılan Kadri Gürsel'i örnek gösteren Olcayto,"İktidarı eleştirmek her dönem çok doğaldır. Bugün işsiz gazeteci sayımız çok fazla. Gazeteciler her şeye rağmen dürüst kalmaya, olaylara sağlıklı baklaya çalışıyorlar. Ve haberlerin arkasında yatanları bize aktarmaya çalışıyorlar" dedi. Olcayto'nun konuşmasının ardından da ödüller sahiplerine dağıtılmaya başlandı. 

"Bu ödül o tehdide verilmiş en güzel cevaptır"

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında, gazeteci Can Dündar'a verildi. Can Dündar, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına uğradığı her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle ödüle değer görüldü. Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına, çalışanlarına ve destekleyen aydınlara teşekkür eden Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehdit sözlerini dinletti. Ödülün önemini vurgulayan Dündar, "Bu ödül Cumhurbaşkanı'nın tehdidine verilmiş en güzel cevaptır, cesaret ödüllendirilmiştir" ifadelerini. 

Kurum ödülü Birgün'e

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında, Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu'nun oldu. Ödül, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusundaki hak ihlallerini uğradığı baskılara rağmen düzenli olarak gündeme taşıdığı için Birgün Gazetesi’ne verildi. Büyük Seçici Kurul ayrıca basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerinin takibi, raporlanması ve duyurulması için Türkiye ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle de Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nu ödüle değer gördü.

İstanbul Haber Ajansı/ Cansu Kocaman

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim