• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Özgecanlar Derneği feshediliyor

Özgecanlar Derneği feshediliyor
Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın adını yaşatmak için kurulan ve son dönemde karşılıklı suçlamalar ve tehdit iddialarıyla...

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın adını yaşatmak için kurulan ve son dönemde karşılıklı suçlamalar ve tehdit iddialarıyla gündeme gelen Özgecanlar Derneği'nin tarafları Aslan Ailesi ile dernek yönetimi uzlaşmaya vardı. Derneğin fesih süreci de başlatıldı.

Mersin'de, karşılıklı suçlamalar ve suç duyurularıyla gündeme gelen Özgecanlar Derneği kapatılıyor. Dernek yönetimi, Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan'ın, Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Dalğıç'ın, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ı tehdit ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmasının ardından, suçlamaları kabul etmeyerek istifa etti. İddialara ise, bugün yapılan uzlaşma açıklamayla nokta kondu. Dernek Başkanı Dalğıç'ın da Amca Aslan hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla tırmanan gerginliği, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen taraflar sona erdirdi. Yaşasın Aslan ve Hediye Dalğıç, cemiyette düzenledikleri basın toplantısıyla Türkiye gündemine de oturan tartışmalar ve iddialar nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

"Uzlaşmaya vardık, karşılıklı olarak iddialarımızdan vazgeçmeye karar verdik"

Özgecanlar Derneği içerisinde yaşanan bazı tartışmalarla kamuoyunu meşgul ettiklerini belirten Amca Aslan, uzlaştıkları en önemli konunun Özgecan Aslan isminin kıymeti olduğunu vurguladı. Özgecan'ın yaşadığı dehşet verici olayın ardından tüm ülkenin yasa boğulduğunu dile getiren Aslan, "Aynı topraklarda yaşadığımız milyonlarca insan farklılıklarını ve tartışmalarını bir yana koyarak tek yürek olmuş, canilerin hak ettikleri cezayı almaları ve benzer cinayetlerin önüne geçilmesi için tepkilerini ortaya koymuştur. Bu kıymetli beraberlik duygusunu ve Özgecan Aslan ismini gölgelememek amacıyla bir araya gelerek aramızdaki tartışmaların sona erdirilmesi konusunda uzlaşmaya vardık, karşılıklı olarak iddialarımızdan vazgeçmeye karar verdik" dedi.

Taraflar kamuoyundan özür diledi

Aslan Ailesi olarak, milletin verdiği desteğin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Yaşasın Aslan, "Bu kıymetli desteğin ailemize bir misyon yüklediğinin farkındayız. Bu sebeple verdiğimiz mücadelenin kendimiz dahil kimse tarafından gölgelenmesine, geride bırakılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yüzden kendi aramızdaki tartışmaları sona erdirerek Hediye Hanım hakkındaki tüm iddialarımızdan vazgeçtik. Mücadelemize kesinti vermeden devam edeceğiz. Şu an hali hazırda eski yönetim kurulu üyelerinin istifası ardından derneğimiz yeni bir yönetim kurulu oluşturmuştur, bu yeni yönetim kurulu da tüzüğümüz gereği yakın bir zamanda genel kurula gidecektir. Yanımızda olan mücadelemizde destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tüm kamuoyundan özür dileriz" diye konuştu.

"Bu iddialarla ne derneğimizin ne şahsımın ne de Özgecan'ın ailesinin hiçbir alakası yoktur"

Dalğıç ise konuşmasında, Özgecanlar Derneği'nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirterek, dernek çalışmalarında en ufak bir yanlışlık olmadığının, Dernek Masası'nın incelemesiyle ortaya çıktığını söyledi. Hassasiyetle ve bir anne olarak Özgecan'a çok değer verdiğini vurgulayan Dalğıç, Aslan Ailesi'nin acısını ilk günden bu yana paylaştığını ve cenaze gününden itibaren hep yanlarında olduğunu dile getirdi. Dalğıç, "Bazı yanlış yönlendirmeler yüzünden talihsiz bir açıklama yapıldı. Yaşasın Bey'in söylediği gibi bu iddialarla ne derneğimizin ne şahsımın ne de Özgecan'ın ailesinin hiçbir alakası yoktur. Bunlar bize yakışmayacak şeylerdir. Ben zaten dernekten istifamı vermiştim. En çok üzüldüğüm konu, geçirdiğimiz SODES projesinin askıda kalmasıdır" ifadelerini kullandı.

Yaşasın Aslan ve Hediye Dalğıç, açıklamalarını el sıkışarak sona erdirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim