• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Özgecan'ın Öldürülen Katilinin Babası İyileşti, Oğlunun Cenazesine Katılmak İstiyor

Özgecan'ın Öldürülen Katilinin Babası İyileşti, Oğlunun Cenazesine Katılmak İstiyor
Özgecan'ın Adana'da cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken'in, aynı saldırıda yaralanan babasının durumu iyi. Baba, oğlunun cenazesine katılmak istiyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Adana'da cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan'ın, oğlunun cenazesini toprağa verememesi nedeniyle psikoloji bozuldu. Aile adına avukatları cenazenin defni için Tarsus Belediyesine başvurunun sonucunu beklerken, hayati tehlikeyi atlatan hükümlü baba Necmettin Altındöken de oğlunun cenazesine katılmak istiyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde nasıl öldürüldüğüne dair yazılı bir açıklama yaptı.

GÖZLER 4 GÜNDÜR MORGDA BEKLETİLEN CENAZEDE

Sanıkların Altındöken cinayetiyle tutuklanmasının ardından gözler Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazenin defnine çevrildi. İlk gece Tarsus'a götürdüğü oğlunun cenazesini toprağa veremeyince tekrar Adana'ya getiren anne Naciye Tan, yaşadıklarına, "Cenazesini defnedemiyorum. Çöpe mi atayım?" diye tepki göstermişti.

Eşinden daha önce ayrılmış olan Naciye Tan'ın bir taraftan oğlunun ölümü, diğer taraftan onu toprağa verecek bir mezar yeri gösterilmemesinin yaşattığı travma nedeniyle ruhsal sorunlar yaşamaya başladığı, bu yüzden de defin işlemlerini avukatının takip ettiği belirtildi.

AİLE, DEFİN İÇİN BİR KEZ DAHA BAŞVURACAK

Yakınları, eşinden boşanan anne Naciye Tan'ın, oğlunun cenazesini Tarsus Asri Mezarlık ya da köyü olan Kocaköy Mahallesi'nde defnetmekte ısrarcı olduğunu söyledi. Bu nedenle ailenin avukatı bir kez daha Tarsus Belediyesi'ne bugün defin için başvuruda bulundu, izin verilmediği takdirde konunun Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınacağı belirtildi.

MUHTAR, MEZARLIĞIN KAPISINA KİLİT VURDU

İlçe belediyesi mezarlıkların sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu ileri sürerken annenin defin talebinde bulunduğu Kocaköy mahallesi muhtarı Rıfat Öcalan da, "Gömdürmem, bu benim yetkimde" diyerek mezarlığın kapısını kilitlemişti.

BABANIN SAĞLIK DURUMU İYİ, OĞLUNUN CENAZESİNE KATILMAK İSTİYOR

Aynı saldırıda vurulan baba Necmettin Altındöken'in tedavisi TOKİ Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürerken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Baba Altındöken'in de oğlunun cenazesine katılmak istediği bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağı bildirildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 11 Nisan'da öldürülen Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı olan hükümlü Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen hükümlü Ahmet Tekin Baykal ile tutuklu Ferhat Yüksel hakkında bu suçlamadan da dün tutuklama kararı verildi. Ayrıca infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, hükümlü Hüsamettin Bağlar ile tabancayı cezaevine sokan eşi Gamze Bağlar da dün akşamki tutuklama kararından sonra aynı cezaevi kampüsünde farklı bölümlere konuldu. Soruşturma dosyayla ilgili gizlilik kararı alınması nedeniyle, sanık avukatları şüphelilerin ifadelerine ulaşamadı.

SAVCILIKTAN YAZILI AÇIKLAMA: CİNAYET NASIL İŞLENDİ?

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesi nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Olayın, Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nin B Bloku'nda meydana geldiği belirtilen açıklamada, hükümlü Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan Ferhat Yüksel'in spor salonuna götürüldüğü sırada olayın meydana geldiği bildirilirken açıklamada şu bilgiler yer aldı:

2 PERSONELİ SPOR SALONU KORİDORUNA KAPATMIŞ

"Gültekin Alan'ın daha önce üzerine sakladığı silahı çıkarıp iki personeli spor salonu giriş koridoruna kapattığı, koşarak maktul Ahmet Suphi Altındöken'in odasının olduğu koridora yöneldiği ve koridorun sonunda bulunan odanın mazgalından ateş etmek suretiyle her iki hükümlüyü yaraladığı anlaşılmıştır. Olayı haber alan ceza infaz kurumu ani müdahale ekibinin, eylemden yaklaşık 4 dakika sonra olayda kullanılan silahı, hükümlü Alan'dan alarak şahsı etkisiz hale getirdiği, yaralı Ahmet Suphi Altındöken ile Necmettin Altındöken'in vakit kaybetmeksizin ilk olarak ceza infaz kurumundaki revire, ardından da görevliler tarafından olay yerine çağrılan 112 Acil Servis görevlilerince hastaneye sevklerinin sağlandığı tespit edilmiştir. Olayı gerçekleştiren, azmettiren, olayda kullanılan silahın ceza infaz kurumuna sokulmasında yardımcı olduğu belirlenen, suç grubu olarak eyleme destek veren 1'i infaz koruma memuru olmak üzere 6 şüpheli, 'Tasarlayarak öldürme' ve 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlarından sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığımızca 1 müfettiş ve 2 cezaevi kontrolörü görevlendirilmiş olup, Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca da olaya ilişkin yürütülen adli soruşturma çok yönlü olarak titizlikle sürdürülmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari yönden başlatılan soruşturmanın selameti bakımından, görevlerinin başında kalmaları sakıncalı görüldüğünden ceza infaz kurumu müdürü ve ikinci müdürü tedbiren görevden uzaklaştırılmış, 3 personel de olayda kusur ve etkileri olduğu değerlendirildiğinden açığa alınmıştır. İdari olarak ayrıca eyleme doğrudan katılanlar dışında, ihmali bulunanlar hakkında da detaylı inceleme ve soruşturma devam etmektedir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim