• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Özgecan'ın katillerine saldırıya 7 savcı görevlendirildi

Özgecan'ın katillerine saldırıya 7 savcı görevlendirildi
Özgecan Aslan'ın katillerinden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in de yaralanmasıyla ilgili 7 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasıyla ilgili 7 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Yakınları tarafından kiralanan özel bir cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

Bu arada, cenaze aracı için Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini belirten Altındöken'in yakınları, gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını aktardı.

Tarsus'ta defnedilemedi

Aile yakınları tarafından Tarsus Şehir Mezarlığına getirilen cenazeyi özel güvenlik görevlileri karşıladı.

Cenazenin bir an önce defnedilmesini isteyen Altındöken'in yakınlarına mezarlık yetkilileri, belediye meclisinde daha önce alınan karar nedeniyle gece defnin yasak olduğunu, morgda da yer bulunmadığını belirtti.

Bu arada, mezarlığa gelen Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan da Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileriyle telefon görüşmesi yaptı.
Aileyle de yapılan görüşmelerin ardından cenaze polis nezaretinde aynı araçla yeniden Adana'ya götürüldü.

Adana'da hastane morguna alındı

Adana Devlet Hastanesine getirilen cenaze buradaki morga konuldu. Cenazenin indirilişi sırasında kendisinden yardım istenen bir özel güvenlik görevlisi, "Benim görevim değil. Ben indirmem." dedi.

Öte yandan aile yakınları, Tarsus'ta cenazenin güvenlik gerekçesiyle kabul edilmediğini belirterek, bundan sonraki süreci takip edeceklerini, cenazenin yetkililer tarafından Adana'daki kimsesizler mezarlığına gömülebileceğini bildirdi.

7 cumhuriyet savcısı görevlendirildi

Olayın ardından 7 cumhuriyet savcısı, soruşturmayı yürütmeleri için görevlendirildi. Cezaevi içindeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği, ziyaretçi kayıtlarının da araştırıldığı öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim