• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Özgecan'ın katili gömülmesin diye mezarlığı kilitlediler

Özgecan'ın katili gömülmesin diye mezarlığı kilitlediler
Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve dün cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi.

Adana Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen hükümlü Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından kiralanan özel bir cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

Bu arada, cenaze aracı için Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini belirten Altındöken'in yakınları, gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verilebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını ifade etti.

Tarsus'ta defnedilemedi

Yakınları tarafından Tarsus Şehir Mezarlığına getirilen Altındöken'in cenazesi burada da defnedilemedi ve aynı araçla yeniden Adana'ya götürüldü.

Adana'da hastane morguna alındı

Adana Devlet Hastanesine getirilen cenaze buradaki morga konuldu. Cenazenin indirilişi sırasında kendisinden yardım istenen bir özel güvenlik görevlisi, "Benim görevim değil. Ben indirmem." dedi.

Annesi cenazenin defnedilememesine tepki gösterdi

Oğlu Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin bulunduğu Adana Devlet Hastanesi morgu önüne gelen anne Naciye Tan, sinir krizi geçirdi.

Cenazenin defnedilememesine ağlayarak tepki gösteren anne Tan, "Cenazeyi kimse kabul etmiyor. Sokağa mı atayım? Ben anneyim. Bir araba verin, götüreyim." dedi.

Kocaköy Mahallesi sakinleri cenazeyi istemiyor

Altındöken'in cenazesinin Mersin'in Tarsus ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kocaköy Mahallesi'nde defnedilmek istendiğinin duyulması üzerine mahalle sakinleri harekete geçti.

Mezarlığın kapısını kilitleyen Kocaköylüler, cenazeyi istemediklerini söyledi.

Mahalle Muhtarı Rifat Öcalan yaptığı açıklamada, "Onu buraya zorla gömerlerse kepçeyle çıkarırım." ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim