• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Özgecan’ın babası Aslan: Kötülüğü yenmek için kaynağına inmek gerekiyor

Özgecan’ın babası Aslan: Kötülüğü yenmek için kaynağına inmek gerekiyor
Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, toplumda artan şiddet olaylarına tepki gösterdi.

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, toplumda artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Kötülüklerin hızla yayıldığını vurgulayan Aslan, "Kötülüğün önüne geçmek, kötülüğü yok etmek için iyilik yapmak yetmiyor, kötülüğün kaynağına inmek gerekiyor, her şey insanın kendisinde başlıyor ve orada bitiyor." dedi.

Ankara Barosu Gelincik Merkezi'nin kuruluş yıldönümünde "Gelincik: Umuda Uzanan El" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Ankara Barolar Birliği Başkanı Hakan Canduran, Tiyatro ve Televizyon sanatçısı Selçuk Yöntem, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ve davetliler katıldı. Mehmet Aslan, program öncesinde toplumda yaşanan kadına şiddet olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için eğitimin gerekli olduğunu vurgulayan Aslan, "Neyi eğiteceğiz? İnsanda eğitilmeye muhtaç nefis var. Nefsin nasıl eğitilmesi gerektiği noktasında eğitimcilerin önce öğrenmeleri gerekiyor." ifadesinde bulundu.

Şiddetin önlenmesi iççin yapılan bütün etkinlikleri olumlu karşıladığını belirten Aslan, ortaya çıkacak düşüncenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Aslan, "Burada ben bir şeyler konuşacağım. Bunun aslında hiçbir anlamı yok. Burada tek anlamlı olan şey var olan sorunu bütün insanların duyduğunda, gördüğünde, kendilerinin de o sorunla yüz yüze geleceğinin farkında olması gerekiyor." dedi.

İNSANLAR KENDİLERİNİ "BEN KİMİM, NE YAPIYORUM, NEREYE GİDİYORUM" DİYE SORGULAMALI

İnsanların kendi davranışlarını ölçmesi gerektiğini dile getiren Aslan, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Lütfen günün belirli zaman dilimleri aralığında bir dakika ben kimim, ne yapıyorum, nereye gidiyorum, bu soruları kendine sorsun. Kendi içindeki kendi benini bulabilme, ona ulaşabilmenin tek yolu bulu. Kendine soru soracak. Daha ne kadar güzel yapabilirim, aklını muhakeme ederek maddesel olarak da olsa bu birkaç soruyu kendine sorduğu taktirde bir zaman sonra değiştiğini görecek. Kötülük çok hızlı yayılıyor. Kötülüğün önüne geçmek, kötülüğü yok etmek için iyilik yapmak yetmiyor, kötülüğün kaynağına inmek gerekiyor, her şey insanın kendisinde başlıyor ve orada bitiyor."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim