• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Özgecan Tarsus’ta Anıldı

Özgecan Tarsus’ta Anıldı
Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde öldürülen Özgecan Aslan'ın 1'nci ölüm yıldönümü nedeni ile "Sessiz Çığlığım Olur musun?" projesi...

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde öldürülen Özgecan Aslan'ın 1'nci ölüm yıldönümü nedeni ile "Sessiz Çığlığım Olur musun?" projesi kapsamında "Türkiye'de Kadın olmak" adlı konferans düzenlendi.

Tarsus Belediyesi Kent Meclisi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Müftü Hayri Erenay, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emine Aysu ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emine Aysu, "Öncelikli olarak bize manevi tokat atarak silkeleyen toplumsal sorumluluğumuzun farkına varmamıza sebep olan ölümüyle yüreğimizi dağlayan Özgecan'ımızı rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Kadın evlattır, kadın eştir, kadın annedir, kadın kız kardeştir, kadın arkadaştır, kadın komşudur, kadın öğrencidir, kadın öğretendir, kadın Anadolu'dur, kadın Hz. Havva ile insanlık tarihini başlatan ve devam ettirendir. Kadın her işin emekçisi, vefanın ayrılmayan bekçisi fedakarlığın öznesi, eziyetin yüklemi yaşamın ta kendisidir. Sessiz Çığlığım olur musun? derken, toplumuzda sadece fiziksel şiddetin olmadığını psikolojik ve ekonomik şiddetinde olduğunu, toplumuzda fiziksel şiddete maruz kalarak ölen kadınların yanı sıra başlık parasıyla ve çocuk yaşta evlendirip duyguları bastırılarak yaşayan kadınlarında olduğunu, ayrıca mutlu, huzurlu çalışan, üretebilen, düşünebilen eyleme dönüştürebilen kadınlarında olduğunu vurgulamak istedi" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ve dünyada, işlenen kadın cinayetlerini, kadınlara yönelik şiddetleri eleştiren Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, aynı kapsamda "Türkiye'de Kadın Olmak" konulu konferansta konuştu.

Kamuran Elbeyoğlu, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilişinin 1 yıldönümünde Özgecan'ı rahmetle andıklarını söyledi.

Özgecan cinayetinin bu kadar büyük ses getirmesinin tüm kadın cinayetleri için bir sembol haline geldiğine dikkat çeken Elbeyoğlu, "Özgecan herhangi bir yakını yada eşi, veya arkadaşı tarafından öldürülmedi. Düşünebiliyor musunuz bir toplu taşıma aracına bineceksiniz ve hiç tanımadığınız kişi yada kişiler tarafından canavarca katledileceksiniz. Oysa ister kadın, ister erkek olun toplu taşıma araçlarına güvenli bir şekilde binmeniz gerekiyor. Ancak Özgecan kızımız vahşi bir şekilde öldürüldü. Bize düşen Özgecan'ın şahsında tüm kadın cinayetlerinin bitmesidir" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerraoğlu ise yaptığı konuşmada, "Özgecan ilk günden beri, fotoğrafı odamızda, anısı kalbimizde pırıl pırıl bir genç. Bizlerin hepimizin çocukları gibi, kardeşleri yakınları gibi, hiç kalbimizden eksilmeyecek. Allah rahmet eylesin onu hiç unutmayacağız" ifadesini kullandı.

Fotoğraf sanatçısı Rifat Gürbüz'ün Özgecan cinayetin ardından yapılan cenaze töreni, anmalar, protestolar ve etkinliklerde çektiği fotoğraflar ve görüntülerden Özgecan Aslan anısına hazırladığı sunumun izlenmesinin ardından konferans sona erdi.

Özgecan Tarsus’ta Anıldı

Özgecan Tarsus’ta Anıldı

Özgecan Tarsus’ta Anıldı

Özgecan Tarsus’ta Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim