• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Özgecan Aslan, Ölümünün 1. Yıl Dönümünde Malatya"da Anıldı

Özgecan Aslan, Ölümünün 1. Yıl Dönümünde Malatya"da Anıldı
Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecen Aslan'ın, ölümün birinci yıldönümünde CHP Yeşilyurt Kadın Kolları tarafından anma töreni...

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecen Aslan'ın, ölümün birinci yıldönümünde CHP Yeşilyurt Kadın Kolları tarafından anma töreni düzenlendi. İl Başkanı Enver Kiraz, törene siyah elbise giyerek katıldı.

CHP İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen anma törenine CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partililer katıldı. Törene siyah takım elbise giyerek katılan Kiraz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadına şiddet olaylarının yüzde bin 400 oranında arttığını belirtti.

Kiraz, "Özgecan'ın katledilmesi, kadına karşı işlenen şiddetin sembollerinden biri haline geldi. Bugün bir kez daha kadına yapılan bu şiddetleri nefretle kınıyorum. 14 yıldır bizi bir iktidar yönetiyor. Bu iktidar kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir iktidar. 14 yıldır Ak Parti iktidarlarında kadına şiddet yüzde bin 400 arttı. Cinsel suçlar yüzde 449 arttı. Fuhuş yüzde 700'ler oranında arttı. Boşanmalar yüzde 37 arttı. Cinayetler yüzde 261 arttı. Biz kadının fıtratında şiddet, ölüm olmasın istiyoruz. Bunun için bu eylemleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

CHP Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Selvi de tecavüz edilerek öldürülen Özgecen Aslan'ın cinayetinin üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Özgecan bir üniversite öğrencisiydi. Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen ülkemizde bu olaylar durmadı. Her geçen gün bu tür olayların daha da arttığını, kadınlara, çocuklara, yönelik cinsel saldırı suçlarının kat kat arttığını görüyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin yaptığı araştırmalarda ortaya çıkan rakamların çok çarpıcı olduğunu görüyoruz. Kadınların büyük çoğunluğunun küçük yaşlardan itibaren şiddet ya da cinsel saldırılara maruz kaldığını görüyoruz. İHD'nin verilerinin göre Türkiye'de her 4 saatte bir kadının tecavüze uğradığını veya erkek şiddetine maruz kaldığı görülmektedir. 20014-2015 verilerini göre son 2 yılın verileri çok daha vahim durumda. İHD'nin verilerine göre 2014'te 294 kadın erkek şiddeti ile hayatını kaybetmiştir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim