• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı
Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan Özgecan Aslan Kültür Merkezi'nin açılışı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hizmete açıldı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan Özgecan Aslan Kültür Merkezi'nin açılışı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hizmete açıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu binanın açılışını Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ile birlikte yaptı.

Özgecan Aslan Kültür Merkezi, Beylikdüzü Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Marmara Mahallesi'nde hizmete açıldı. 750 metrekarelik siyah bir örtü ile kapatılan Özgecan Aslan Kültür Merkezi'nin kurdelesi katılımcılar eşliğinde büyük bir coşku içinde çekildi. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahneye davet ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, eski milletvekili Süleyman Çelebi, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer, Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu, çeşitli partilerden milletvekili adayları, kadın belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Marmara Mahallesi muhtarı, işçi kadınlar ve Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ile birlikte açılışı gerçekleştirdi. Özgecan Aslan Kültür Merkezi ve kütüphane, katılımcılar eşliğinde detaylıca gezildi. Merkezde, kadınlara yönelik pilates, aerobik, fitness salonu, açık ve kapalı etkinlik salonları, 5 adet sosyal - kültürel kurs salonu 100 kişilik konferans ve çok amaçlı salon bulunuyor.

"BEYLİKDÜZÜ'NÜN SEVGİSİ, ÖZGECAN'I YAŞATACAK"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem Özgecan Aslan olayı hem de geçmişte yaşanan acı olayların bir daha asla yaşanmadığı bir ülke olması için bu merkezi açtıklarını ifade ederek, "Beylikdüzü'nün sevgisi, Özgecan'ı buralar var oldukça yaşatacak. Buraya yüreğini katan herkese teşekkür ediyorum. Keşke Özgecan yaşasaydı da adını buraya koymasaydık. Burası, 3 bin 500 metrelik alanı ile kadına dönük bir kültür merkezi olacak. İçinde spor, eğitim, kültür, sanat ve kursların olduğu bir merkez. Kütüphanemiz de bulunuyor. Tüm dostlarımızı buraya kayıt için bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN"

"Atatürk, kadınları geride bırakan toplumlar geri kalmaya mahkumdur demiş" sözleriyle kadının toplumdaki yerini işaret eden İmamoğlu, "Biz aslında böyle bir milletin insanlarıyız. Sıkıntımız eğitimli bir toplum olamamak. Bu nedenle eğitime hassasiyetle yaklaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda bile en ciddi katkıyı sunan Türk kadınıdır. Nene Hatun, Halide Onbaşı, Şerife Bacı gibi daha onlarca sayabileceğim önemli kadınların evlatlarıyız. Annelerini bu kadar yukarda tutan bir toplumun bu sıkıntıları yaşamaması lazım. Bugün, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum" diyerek düşüncelerini ifade etti.

"ÖZGECAN'LAR İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan; mutluluk, hüzün, özlem, barış ve sevgi duygularını iç içe yaşadığı duygulu bir konuşma yaptı. Aslan, "Bu binanın her zerresinde Özgem'in ruhunun bir parçası olduğunu, hayallerinin, umutlarının bu binada yaşayacağını bildiğim için çok mutluyum. Buradaki her bir zerre, geleceğe taşıyacak olan kadınların kalbinde zaten var. O kalplere umut, sevgi, çığlık aktı. Gelecekle ilgili umutluyum. Ben de bütün Özgecan'lar için çalışacağım" şeklinde konuştu. Aslan ayrıca "Tesis, siyah bir örtü ile örtülmüş. Bu örtünün inmesi ile birlikte ülkenin ve dünyanın karanlığın içine çekildiği son düzlükte olmasını temenni ederim" dedi.

ÇARPICI İSTATİSTİKLER PAYLAŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 8 Mart'la ilgili çarpıcı örnekler verdiği konuşmasında 2002'den bu yana kadın olarak yaklaşık 7 bin kişi daha az olduklarını belirterek, bu özel günü yakın gelecekte yaşanan buruklukların geride kaldığı eşit, özgürlükçü ve adil bir düzende kutlamayı temenni ettiklerini söyledi. Milletvekili Altıok, "217, 257, 265, 237 294 303. Bu sayılar 2010'dan itibaren öldürülmüş kadınların sayıları. Bunlar bir simge. Onların her biri Özgecan, her biri Cansel" diye konuştu. Altıok, kadın dayanışmasının en güzel örneklerinin yaşanacağı bu merkezi kadınlara kazandıran Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da teşekkürlerini iletti.

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı

Özgecan Aslan Kültür Merkezi Beylikdüzü’nde Hizmete Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim