• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Özer Kayalı, 28 aylık çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yaptı

Özer Kayalı, 28 aylık çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yaptı
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, görevde bulunduğu iki yılı aşkın içerisinde yaşama geçirdiği projeleri Kuşadalılarla paylaştı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, görevde bulunduğu iki yılı aşkın içerisinde yaşama geçirdiği projeleri Kuşadalılarla paylaştı. Kuşadası'na hizmet etmek için değişim ve gelişim hedefiyle yola çıktığını ifade eden Kayalı "Sizlerin desteği ile bu göreve geldik, verdiğiniz güçle yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, görevde bulunduğu iki yıl içerisinde yaptığı hizmetleri ve yaşama geçirdiği projeleri vatandaşların katıldığı bir toplantıyla değerlendirdi. Pera Organizasyon ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Kuşadası Belediye Meclis üyeleri ile belediye bürokratları da katıldı. Kuşadası'nda faaliyet gösteren sivil toplum ve meslek örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın da katıldığı toplantı Başkan Kayalı'nın iki yılda sunduğu hizmetleri anlatan bir sinevizyon gösterimi ile başladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Kayalı, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin Cumhuriyete ve demokrasiye yönelik kalleşçe bir saldırı olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözünü anımsatan Başkan Kayalı, "Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti birlik, beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacak; bizler de onurlu, eşit ve özgür yaşamak için cumhuriyetimizin değerlerine tüm varlığımızla sahip çıkmaya, korumaya devam edeceğiz. Bu anlamda özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında büyük payı olan Türk Milleti'ne ve Türk Basını'na sonsuz şükranlarımız var" diye konuştu.

- "TALİHSİZLİKLER YAŞADIK"

Kuşadası'nı yönetmek üzere çıktıkları yolda 28 ayı geride bıraktıklarını ifade eden Kayalı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süre gerek ülkemiz gerekse ilçemiz açısından hiç kolay geçmedi. Birtakım talihsizlikler yaşadık. Öncelikle üzerinde yeterince düşünülmeden ve çalışılmadan yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bunlar, Büyükşehir Belediyemizden değil yasanın kendisinden kaynaklanan sorunlardı. Ardından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini yaşadık. Sonrasında ise ne yazık ki ardı ardına yaşanan terör olayları ile sarsıldık. Son olarak 15 Temmuz darbe girişimine tanık olduk. Bu da başta turizm olmak üzere tüm sektörlerin dibe vurmasına neden oldu. Ancak ben ve ekibim, sizlerden aldığımız güç ve destekle yolumuza devam ettik. 28 ay içerisinde birlikte çalıştığımız tüm Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma, muhtarlarımıza, mesai arkadaşlarıma ve en çok da siz değerli hemşehrilerime yanımızda olduğunuz, bize güvendiğiniz ve desteğinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ediyorum."

- "SORUMLULUĞUMUZ GENİŞLEDİ, YETKİMİZ DARALDI"

Büyükşehir Yasası ile kapatılan Davutlar ve Güzelçamlı belde belediyelerinin Kuşadası'na bağlanmasına rağmen ilçe gelirlerinde 60 milyon TL'lik bir azalma olduğunu kaydeden Kayalı, "Sorumluluk alanımız genişledi ama yetkilerimiz daraldı. Yasa çıkmadan önce 72.698 kişi olan nüfusumuz bir anda 103.489 kişiye çıktı. Bu arada 6.598 hektar olan yüzölçümümüz, 29.136 hektara ulaştı. Geçmişten gelen plansız, çarpık yapılaşma ile hırpalanmış bir kent dokusu, kurumsallıktan uzak bir belediye yapısı gibi ciddi sorunlar Kuşadası'nı adeta esir almıştı. Önceliğimiz bu sorunların çözümü oldu. Kentin ve belediyenin kaynaklarını doğru kullanarak, kurumsallaşma ve planlı kentleşme konusunda önemli yol kat ettik" dedi.

- KİŞİYE ÖZEL İMAR TADİLATINA SON VERDİK

Başkan Kayalı, göreve geldiği ilk günden itibaren öncelikli hedefinin kurumsallaşma olduğuna dikkat çekerek bunu sağlamak adına belediyede bulunan müdürlük sayısını 9'dan 20'ye çıkardıklarını ve görev tanımlarını netleştirdiklerini ifade etti. Kayalı, kurumsallaşma çalışmaları kapsamında ilk olarak Kuşadası Belediyesi'ne ait kurum arşivini oluşturduklarını, e-imza uygulamasına geçtiklerini ve tüm imar planlarını dijital ortama aktardıklarını söyledi. Kuşadası'nın en önemli sorununun çarpık yapılaşma olduğunun altını çizen Kayalı "Çarpık yapılaşmanın en önemli nedeni kişiye özel noktasal plan tadilatlarıydı. Biz buna son vererek kamusal zorunluluklar dışında imar planlarında tadilat yapmamaya özen gösterdik. İki yıllık görev süremiz içerisinde sadece 11 imar planı tadilatı yaptık" dedi.

- "SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN ÖDÜN YOK"

Günümüzde yerel yönetim anlayışının klasik belediyecilik hizmetlerinden çok daha fazlasını kapsadığını vurgulayan Kayalı, şöyle konuştu: "Yerel yönetimlerin en basit tanımı bugün hala geçerliliğini koruyor. Kentlerde yaşayanların hayatlarını kolaylaştırmak ve mutluluklarını sağlamak. Biz, bugüne kadar bir yandan temel belediyecilik faaliyetlerini yerine getirirken bir yandan da sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalıştık. İki yılda, ilçemizin en önemli sorunu olan yolları Kuşadası'na yakışır bir hale getirmek için 120 bin metrekare parke, 85 bin metrekare sıcak asfalt ve 239 bin 780 metrekare sathi asfalt çalışması yaparken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ihmal etmedik. Hizmet altyapımızı güçlendirip araç filomuzu zenginleştirirken engelli, yaşlı, kadın, çocuk gibi toplumumuzun desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üretmek için çalıştık. Huzurevimizi büyüttük, Kadın Danışma Merkezimizi güçlendirdik, çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim bursu sağladık. Kuşadası Belediyespor bünyesinde açılan ücretsiz spor okulları aracılığıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi sporun farklı dalları ile buluşturduk. Eğitim kurumlarımızın fiziksel koşullarını düzeltmek amacıyla destek sağladık. Çünkü "Önce insan" anlayışına sahibiz."

- AİLE FOTOĞRAFI

Yaklaşık iki saat süren toplantıda konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Kayalı, vatandaşların soru, sorun ve taleplerini de dinledi. Toplantının sonunda Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri ve mesai arkadaşları ile toplu fotoğraf çektiren Kayalı, toplantıya katılan tüm Kuşadalılara teşekkür ederek birlik vurgusu yaptı.

Özer Kayalı, 28 aylık çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yaptı

Özer Kayalı, 28 aylık çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yaptı

Özer Kayalı, 28 aylık çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yaptı

Özer Kayalı, 28 aylık çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim