• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Özel Yetenekli Öğrenciler Genkök’te

Özel Yetenekli Öğrenciler Genkök’te
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile imzalanan protokol kapsamında Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi'ne kayıtlı özel yetenekli öğrencilerden alanı biyoloji olanlar,...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile imzalanan protokol kapsamında Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi'ne kayıtlı özel yetenekli öğrencilerden alanı biyoloji olanlar, üniversite imkanlarından yararlanmak adına, GENKÖK'te uygulamalı kök hücre, gen ve biyoteknoloji alanlarında merak ettikleri konularda teorik ve deneysel çalışmalar yaptı.

GENKÖK'te bilimsel çalışmaları bizzat yerinde gören öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezi'nde bir çok deney yaptıklarını ve BİLSEM dışında da yapılan bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu, özellikle ileri teknoloji ile donatılmış bu tip mekanlarda yaparak yaşayarak öğrenmenin daha verimli geçtiğini belirtti. Bu imkanı kendilerine sağlayan GENKÖK müdürü ve diğer çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Bu kapsamda GENKÖK Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul ise geleceğin bilim insanı adaylarının küçük yaşlarda tespit edilerek yönlendirilmesinin çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyerek, Bildiğiniz gibi Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü bir merkez. Daha çok belirli elemelerden sonra öğrencilerin yeteneklerine göre sınıflandırılma yapılıyor. Kimi matematik, kimi biyolojik alanında gruplandırılıyor. Bizim hedef kitlemiz biyoloji alanında yetenekli olanlardır. Çünkü biz şunu biliyoruz, eğer araştırmalarınızı uzun süre yapmak istiyorsanız ve uzun süreli bir koşu yapmak istiyorsanız al takımı çok iyi oluşturmanız gerekiyor. Bunun için de biz Metin Şen Bilim ve Sanat Merkezi ile 2014 yılında ortaklık anlaşması yaptık. Bu bağlamda öğrenciler belli bir süre buraya gelecekler, çeşitli dersler alacaklar. Laboratuvarda da arzu ettiği deneyleri bir fiil yaparaktan kendi bilgi ve düşüncelerini realiteye dönüştürmek isteyeceklerdir. Şuanda da bu kapsamda bir grup öğrenci deney yapıyorlar. Bu deneylerden de kendileri açısından en azından kağıt üzerinde görmüş olduğu somut kavramların tüpte realiteye dönüştüğünü anlayacaklar. Bu da gelecekte bilim adamı olma konusunda bizlerin yanında bizimle birlikte paralel koşmaları konusunda yardımcı olacaklar" dedi.

Özel Yetenekli Öğrenciler Genkök’te

Özel Yetenekli Öğrenciler Genkök’te

Özel Yetenekli Öğrenciler Genkök’te

Özel Yetenekli Öğrenciler Genkök’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim