• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Özel Ümit Hastanesi’nde hamilelik eğitimleri devam ediyor

Özel Ümit Hastanesi’nde hamilelik eğitimleri devam ediyor
Eskişehir Özel Ümit Hastanesi hamilelere yönelik ücretsiz eğitimlerine devam ediyor.

Eskişehir Özel Ümit Hastanesi hamilelere yönelik ücretsiz eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Hamilelik Eğitimi ve Doğuma Hazırlık Programı Özel Ümit Batıkent Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Eğitime anne adaylarının yanı sıra baba adayları, anneanne ve babanneler de katılabiliyor. Eğitimlerde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Murat Şenol, gebelik takibi ve doğum sürecini anlatırken, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Haydar Başar ağrısız epidural normal doğumu anlattı. Eğitimin sonunda Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Hacer Avşaroğlu ise bebek bakımı, annelerde emzirme yöntemlerini anlatarak doğum sonrası annelerin yaşayabileceği olası sorunlar hakkında bilgiler paylaştı. Kadın Doğum Uzmanı Murat Şenol Sorunsuz bir gebeliğin sağlıklı bir anne ve sağlıklı bir bebeğin asıl hedef olduğunu belirterek, hamilelikte yaşanan sorunların çözümüne ilişkin notlar paylaştı.

Hamilelik süresince doktor kontrolünde yapılması gereken testler hakkında bilgi veren Şenol, doğumun başladığının nasıl anlaşılacağını, gerçek doğum sancıları ile yalancı ağrıların farkını açıklayark aktardı. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Haydar Başar ise son dönemde güvenli ve anneye ağrısız doğum lüksü sağlayan epidural normal doğumların nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgi verdi ve bu konuda anne adaylarının sorularını yanıtladı. Anne sütünün özellikle ilk 6 ayda çok önemli olduğuna dikkat çeken Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Hacer Avşaroğlu ise, annelere doğru emzirme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Avşaroğlu, doğum yapan her kadının sütünün olacağını belirterek, önemli olan noktanın; annenin kendini strese sokmadan emzirme eylemine devam etmesi olduğunu kaydetti. Anneanne ve babaannelere de bu süreçte önemli görevler düştüğünü ifade eden Avşaroğlu, aile büyüklerinin yenidoğan bebekten daha çok yeni doğum yapmış anneye odaklanmaları gerektiğini ve onun ihtiyaçları konusunda destek olmalarını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim