• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Özel sporcular, Türkiye şampiyonluğunda engel tanımadı

Özel sporcular, Türkiye şampiyonluğunda engel tanımadı
"Otistik ve Down sendromlu özel sporcular'ın yarıştığı atletizm dalında Kırşehirli sporcu Aslıhan Yılmaz gülle atmada Türkiye şampiyonu, yüzmede...

"Otistik ve Down sendromlu özel sporcular'ın yarıştığı atletizm dalında Kırşehirli sporcu Aslıhan Yılmaz gülle atmada Türkiye şampiyonu, yüzmede ise Bora Yapıcı Türkiye üçüncüsü oldu.

Okul Sporları kapsamında düzenlenen "Özel Sporcular" atletizm, masa tenisi, yüzme branşlarında Türkiye şampiyonası Aksaray'da yapıldı. Aksaray Üniversitesi Atletizm Pisti, Dağılgan Spor Salonu ve Aksaray Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan müsabakalara 200'e yakın sporcu katıldı.

Down sendromlu sporcular kategorisinde Kırşehir adına Türkiye şampiyonasına katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde sporcu Aslıhan Yılmaz gülle atma dalında en iyi derece ile Türkiye şampiyonu oldu.

Yüzme dalında da Kırşehir adına yarışan sporcu Bora Yapıcı, 50 metre sırt yarışında serisinde birinci ve genel klasmanda üçüncü olarak Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş yaptığı açıklamada, "Otistik ve Down sendromlu özel sporcular" Türkiye şampiyonasında derece elde eden sporcular Aslıhan Yılmaz ve Bora Yapıcı'yı başarılarından dolayı kutladı. Ayrıca Gençlik Spor antrenörleri, Adem Doğan ve Recep Musa Çapkur'a da madalya getiren çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Güneş, "Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, 2012 yılında başlattığımız engelli gençlerimize spor alışkanlığı kazandırma çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, engelli gençler evlerinden özel servis ile alınarak spor salonlarına getirilmekte ve antrenmanların bitiminde tekrar evlerine bırakmaktadır. Bu çalışmaların sonucu olarak, özel sporcularımız bugün Türkiye şampiyonalarında dereceler elde etmektedir. Sporcularımızın başarılarını kutluyor, özel sporcularımızın her türlü sorunu ile ilgilenen antrenörlerimize de fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.Cihan

Özel sporcular, Türkiye şampiyonluğunda engel tanımadı

Özel sporcular, Türkiye şampiyonluğunda engel tanımadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim