• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Özel Sporcular Ordu’da Kulaç Atacak

Özel Sporcular Ordu’da Kulaç Atacak
2016 Rio Olimpiyatları öncesi Milli Takım sporcularının belirleneceği Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Yüzme Şampiyonası Ordu'da başlıyor.

2016 Rio Olimpiyatları öncesi Milli Takım sporcularının belirleneceği Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Yüzme Şampiyonası Ordu'da başlıyor.

Ordu'da Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda 19-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Yüzme Şampiyonası öncesi tanıtım toplantısı düzenledi. Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen tanıtım toplantısına Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve İstanbul Boğazını yüzerek geçen ilk down sendromlu sporcu unvanını elinde bulunduran ve 107 madalyaya sahip olan Caner Ekin katıldı.

MUSTAFA GENÇ: "ORDU'YU SPOR KENTİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, şampiyonanın Ordu'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Düzenlenen spor organizasyonları ile Ordu'yu spor kenti yapmak istediklerini ifade eden Genç, "Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası Ordu'da yapılacak. Mental, otistik ve down sendromlu olmak üzere üç kategoride yarışmalar düzenlenecek. Ben bu organizasyonun Ordu'da yapılmasına imkan veren herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyon gerçekten çok anlamlı bir organizasyon. İlimizde ilk defa düzenlenecek olması da bize ayrıca gurur veriyor. Ordu'yu artık düzenlediğimiz spor organizasyonları ile spor kenti haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

BİROL AYDIN: "CUMHURBAŞKANIMIZ HİMAYESİNDE ALTIN ÇAĞIMIZI YAŞIYORUZ"

Tanıtım toplantısında söz alan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Birol Aydın, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde altın çağını yaşadığını belirtti. Engellilerin artık kapalı kapılar ardından bakmayacağını aktan Yılmaz, "Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde altın çağını yaşamaktadır. Engelliler artık kapalı kapılar ardından çıkmıştır, engelliler artık hayatlarını spor salonlarında devam ettirmektedir. Cumhurbaşkanımızın son yıllarda engellilere verdiği destek ve önemden dolayı Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu şuanda 420 spor kulübü ile Türkiye'nin en büyük federasyonudur. 20 bin lisanslı sporcusu ile artık engellilere şunu vermişiz, "Artık biz kapalı kapılar ardında değil artık biz spor sahalarında, yüzme havuzlarında olacağız'" diye konuştu.

"RİO'DA ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"

Şampiyona öncesi yapılan hazırlıkları ve şampiyona hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın, "Ordu'da spor alanında yapılan çalışmalar bizim bu organizasyonu Ordu'da yapmamıza vesile oldu. Ordu bizim evimiz gibi. Biz artık birçok spor organizasyonumuzu burada yapmak istiyoruz. 138 kulüp içerisinden seçilerek, bölgeler şampiyonasının ardında 78 kulüp ve toplam 120 sporcu ile Ordu'da düzenlenecek olan Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonlarını seçeceğiz. Burada dereceye giren sporcularımız Özel Sporcular Milli Takımını oluşturacaklar. Daha sonra bu sporcularımızla birlikte Rio'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

Özel Sporcular Ordu’da Kulaç Atacak

Özel Sporcular Ordu’da Kulaç Atacak

Özel Sporcular Ordu’da Kulaç Atacak

Özel Sporcular Ordu’da Kulaç Atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim