• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Özel sektör ile kamudan hafta sonu tatilini teşvik paketi

Özel sektör ile kamudan hafta sonu tatilini teşvik paketi
Bölge turizmini hareketlendirmek için Dalaman'da kamu özel sektör işbirliğine gitti.

Bölge turizmini hareketlendirmek için Dalaman'da kamu özel sektör işbirliğine gitti. YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde Muğla Valiliği, AnadoluJet ve Pegasus, uygun fiyata hafta sonu tatile gitmek isteyenlere yönelik ortak bir proje geliştirdi. Proje; gidiş-dönüş uçak bileti, transfer ve otel konaklamasını kapsıyor. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, dış pazarda yaşanan problemlerden sonra iç pazarın öneminin arttığını belirterek, söz konusu projeyi önümüzdeki yıl yurtdışına uyarlamayı da hedeflediklerini söyledi.

Hafta sonu tatilini cazip hale getirecek; uçak, transfer ve otel konaklamasını kapsayan 3 gün 2 gecelik tatil paketi "Dalaman Weekend" projesi hayata geçirildi. YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde Muğla Valiliği, AnadoluJet ve Pegasus Hava Yolları iş birliğiyle hayata geçirilen ve Kasım-Nisan dönemlerini kapsayan projenin tanıtımı İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) genel merkez binasındaki toplantıda projeyi tanıtan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yıllık izin kullanılmadan hafta sonraları değerlendirme etkinliklerinin giderek arttığını ifade etti. Refah seviyesi arttıkça insanların daha fazla seyahat ettiğini söyleyen Güvenç, internetten yapılan rezervasyonların hızla arttığını ve artık hafta sonlarını da tatil yapılarak geçirildiğini belirtti. Buradan hareketle hafta sonu tatil yapmak isteyenlerin otel, transfer ve uçak için ayrı ayrı uğraşmaması için tek kalemde topladıklarını söyleyen Güvenç, "Otel, transfer ve uçağın bir arada olduğu 3 gün 2 gecelik bir paket oluşturduk. Gidiş ve dönüş uçak biletleri de dahil olmak üzere, otel yıldızlarına göre değişen 299, 399 ve 499 liralık kahvaltı dahil paketler mevcut." dedi.

Dalaman'ın yemek kültürünün ve restoranlarının tanınması için pakete şimdilik yemek olmadığını dile getiren Güvenç, ilerde eklenecek restoranlarla tatilcilerin istediği yerden istediği şeyi rahatça yiyebileceğini aktardı. Güvenç ayrıca, hedef kitlelerinin önemli ölçüde 35 yaş ve üzeri, günübirlik seyahat eden yanında büyük bagajlar taşımayan kişiler olduğunu kaydetti. "Dalaman Weekend" rezarvasyonları www.dalamanweekend.com üzerinden gerçekleştiriliyor.

Projenin önümüzdeki yıl yurtdışı turistlere yönelik genişletileceğini aktaran Güvenç, "Yurt dışındaki seyahat acenteleri ile birlikte de bunu yapmayı düşünüyoruz. Bir turist cuma akşamları 2-3 saatte İstanbul'a oradan da 1 saate Dalaman'a ulaşabilecek. Dönüşte de pazartesi sabahına işinde olabilecek. Birçok ülkeden şimdiden iş birliği teklifi aldık" ifadelerini kullandı. Dalaman Havalimanı 2006'da özel işletilmeye başlanmasından itibaren yolcu sayısının yüzde 29 arttığını dile getiren Güvenç, buraya her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turist geldiğini söyledi.

DALAMAN'A İÇ UÇUŞLAR ARTACAK

Proje çerçevesinde ilk olarak Sabiha Gökçen ve Esenboğa havalimanlarından Dalaman'a uçuşların gerçekleştirileceğini dile getiren Güvenç, ilerleyen zamanlarda talebe göre Adana, Trabzon, Gaziantep ve benzeri şehirlerden de uçuş fırsatı yakalanacağını sözlerine ekledi.

Dalaman'a, Muğla'ya gidecek turistlerin kolay ulaşım ve güvenli seyahatinin sağlanacağının altını çizen Muğla Valisi Amir Çiçek, deniz dışında Muğla'da her türlü turistik etkinliğin yapılabileceğine dikkati çekerek, şehrin farklı bölgelerinde rafting, avcılık, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü gibi etkinliklerin gerçekleştirilebileceğini dile getirdi.

Şimdiye kadar döviz ihtiyacı nedeniyle yabancı turiste yönelik projeler yapıldığını ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kısa süre öncesine kadar iç turizmin ihlal edildiğini ancak bundan sonra yerli turiste yöneleceklerini aktardı.

Pegasus Hava Yolları Satış Müdürü Burcu Alın ise projeye çok önem verdiklerini belirterek, söz konusu paketin oluşması için uygun ve esnek koşullar sağladıklarını söyledi. Dalaman konusunda bugüne kadar çok sayıda projeye imza attıklarını anlatan Alın, "Kış mevsiminde tarifeyi azaltmak yerine artırdık. Dalaman'a yüzde 60 oranında İngiliz misafir geliyor. Bu yıl İngiltere'nin birçok noktasından Dalaman'a direkt uçuşlarımız olacak." diye konuştu.

AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan da bu yaz Ankara-Dalaman seferlerini günde 2'ye çıkaracaklarını belirterek, bunu yaparken sektör olarak birbirlerini tamamlayan ekosistemi oluşturan bir halka olduğunu söyledi. Proje için farklı kurumlardan aldıkları desteğe de değinen Doğan, "Dalaman'da hafta sonunu geçirmek isteyenlere transfer hizmetini hediye edeceğiz." dedi.

Cihan

Özel sektör ile kamudan hafta sonu tatilini teşvik paketi

Özel sektör ile kamudan hafta sonu tatilini teşvik paketi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim