• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi
Özel Sanko Liselerinde düzenlenen Kariyer Tanıtım Günü'ne katılan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Kalbinizin...

Özel Sanko Liselerinde düzenlenen Kariyer Tanıtım Günü'ne katılan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Kalbinizin sesini dinleyin, sevdiğiniz mesleği seçin" diye seslendi.

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen tanıtım gününe, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tamer Yılmaz, SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Günal, akademisyenler, Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, yöneticiler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi de olanAdil Sani Konukoğlu, öğrencilere, sevdikleri mesleği yapmalarını önerdi. Konukoğlu, "Bizler ebeveyn olarak yapamadıklarımızı evlatlarımızın yapmasını isteriz. Ama siz kalbinizin sesini dinleyin ve yapmak istediğiniz, sevdiğiniz mesleği seçin" dedi.

Vatan için çalışarak dökülen her bir damla terin çok değerli ve önemli olduğunu anlatan Konukoğlu, "Birlik ve beraberlikten hiçbir zaman ödün vermeyin. Herkes puzzlenın bir parçasıdır ve her bir parça çok önemlidir" şeklinde konuştu. Konukoğlu, babası Sani Konukoğlu'nun "İşin hilesi dürüstlüktür" sözünün önemini kendilerinin bildiğini, öğrencilerin de bilmelerini ve hiç unutmamalarını ifade ederek sözlerini tamamladı. Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, Konukoğlu'na günün anısı olarak lise öğrencileri tarafından özel olarak tasarlanan ve imalatı yapılan üç boyutlu Sani Konukoğlu'nun fotoğrafını takdim etti. SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı ise Türkiye'de yaşam süresinin 70 yılı geçtiğini, insan ömrünün gittikçe uzadığına vurgu yaptı. Dağlı, "Önünüzde en az 50-60 yıllık bir süre var. Bundan sonrasını kendiniz olarak yaşayacaksınız diyen Prof. Dr. Dağlı, "Seçeceğiniz meslek, üniversite ve bölüm çok önemli olacak. Seveceğiniz mesleği yapın. Üniversitelerin bilgi üretmek, araştırma yapmak, bulunduğu şehre, insanlara hizmet etmek ve eğitim vermek üzere üç görevi var. Gelin bizlerin yerine oturun ve bu şehre, bu ülkeye hizmet edin. Sadece doktor, hemşire, diyetisyen, fizyoterapist olmanızı değil, koltuklarımıza da oturacak yeterlikte kişiler olmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, akademik, sosyal ve kültürel anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek için üniversite ve meslek seçiminin önemine değindi. Prof. Dr. Yılmaz, üniversite seçiminde "inovasyon" kavramının gittikçe anlam kazandığına dikkati çekerek, çağın gereklerine uygun olarak kendini yenileyen, geliştiren kurumlar oluşturmanın zorunluluğuna vurgu yaptı. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Günal, mühendislik bölümleri için analitik düşünce becerisi ve üretkenliğin çok önemli olduğunu ve bununla beraber iletişim becerilerinin çağımızda önem arz ettiğini bildirdi.

Kariyer Tanıtım Gününde Yrd. Doç. Dr.. Mehtap Özkur, Prof. Dr. Sedat Bayseç, Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, Doç. Dr. Serap Ulusam Seçkiner, Doç. Dr. Coşkun Dalgıç, Doç. Dr. Hüseyin Toktamış, Yrd. Doç. Dr. Demet Arı Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Yeter Günal, Yrd. Doç. Dr. Taner İnce, Dr. Derya Kapusuz, Araştırma Görevlisi Bilgen Çeliktürk Kapar, Uzman Psikolog Melis Tümer Süyür, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Funda Esin Fakılı, Öğretim Görevlisi Uzman Fizyoterapist İpek Katırcı Kırma, Diyetisyen Saadet Tayşi, Diş Hekimi Mehmet Tamer Kutsal, Mimar Ceyda Zorkirişci Bülbül, Mimar Özgür Girişken, Eczacı Şeyda Ertürk, Kimya Mühendisi Kemal Kalender, Avukat Seda Şahin, Avukat Aybars Cem Özaslan ve Uzman Hemşire Hatice Güzel, uzmanlık alanları ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Sağlık, mühendislik, hukuk ve psikoloji alanlarında dört oturum olarak gerçekleştirilen Kariyer Tanıtım Gününde öğrenciler farklı mesleklerle ilgili detaylı bilgi edindiler ve merak ettikleri mesleklerle ilgili konularda sorularına yanıt aldı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Toklucu, konuşmacılara, etkinliği düzenleyen Liseler Müdürü Mutlu Koçağra ve diğer yöneticilere teşekkür belgesi sundu.

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi

Özel Sanko Liseleri kariyer tanıtım günü düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim