• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Özel Şampiyonlardan Vali Bektaş’a Ziyaret

Özel Şampiyonlardan Vali Bektaş’a Ziyaret
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan Türkiye Özel Sporcular 2. Bölge Yüzme Şampiyonası'ndan başarıyla...

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan Türkiye Özel Sporcular 2. Bölge Yüzme Şampiyonası'ndan başarıyla dönen Manisa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü'nün özel sporcuları Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek madalyalarını takdim etti.

Ziyarete Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Duman, antrenörler, sporcular ve velileri katıldı. 80 Kulüp ve 184 sporcunun katıldığı şampiyonada otistik, down sendromlu ve mental kategorinde yapılan yarışlarda Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü adına yarışarak 5 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazanan sporcular Manisa'nın gururu oldular.

Ziyarette duygularını dile getiren başarılı sporcular sporun kendilerini geliştirdiğini ve başarılarından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek daha birçok madalya kazanmayı istediklerini ifade ettiler.

Ziyarette konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Duman, 21 Mart Down Sendromlular Günü olması ve Alanya'da düzenlenen yüzme şampiyonasında bölge olarak şampiyonluk elde etmeleri üzerine ziyarete geldiklerini belirterek, "5 altın, 2 gümüş, 1 tane de bronz madalya kazandılar. Bir aile olduk engelli ailelerimizle. Zaten biz onlara engelli demiyoruz, engelsiz diyoruz ve bizim özel sporcularımız. İçinde mental özrü olan, otistik ve down sendromu olan arkadaşlarımız var, ama hiç birinin böyle bir engeli yok ve bu arkadaşlarımızın bir kısmının hatta belgeleri de var. Tıbben yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70 engel düzeylerini yüzde 20'lere kadar düşürdük. Yüzme aktiviteleriyle beraber yüzde 30'lara varan bir düşüşlerimiz oldu. Bunu zaten veliler de paylaşıyor bizimle. Biz memnunuz onlar da bizlerden memnunlarsa hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Başarılı sporcuları tek tek kutlayan Vali Bektaş ise, "Bizler gözlerinin içi gülen insanları görünce mutlu oluyoruz. Tablo gerçekten çok güzel. Öncelikle Savaş Bey Müdürümüze teşekkür ediyorum. Baştan bu tarafa engelli dediğimiz, özel dediğimiz çocuklarımızla ilgili oldu sağ olsun. İlgi olunca arkasında da bu tablolar yaşanıyor. Burada herkesin emeği var ailelerimizin, hocalarımızın, antrenörlerimizin çok emeği var. Çocuklarımız da bu ilgiyi karşılıksız bırakmadılar ve madalyaları toplayıp geldiler. Öncelikle ben onları tek tek kutluyorum, ailelere, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bir toplumun uygarlık düzeyi dezavantajlı kesimlere gösterdiği ilgiyle doğru orantılı. Ülkemizde son dönemde önemli gelişmeler sağlanıyor. Gerçekten güzel şeyler yapılıyor ama engellilerimize dönük çalışmalarda çok güzel gelişmelerimiz var. Alt yapı var. Devletin sağladığı imkânlar var, bütün bu şeyleri organize edip çocukları havuza sokabilmeyi başarmak lazım, anlaşılan o da başarılmış. Ben tekrar herkese bütün gönlümle teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretin ardından özel sporcuları tebrik ederek hediyelerini veren Vali Bektaş sporcular ve aileleriyle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Özel Şampiyonlardan Vali Bektaş’a Ziyaret

Özel Şampiyonlardan Vali Bektaş’a Ziyaret

Özel Şampiyonlardan Vali Bektaş’a Ziyaret

Özel Şampiyonlardan Vali Bektaş’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim