• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı
Eski Türkiye ve Avrupa güzellik kraliçesi Neşe Erberk, Özel Neş'e Erberk Anaokulu'nun 34'üncü şubesini Van'da açtı.

Eski Türkiye ve Avrupa güzellik kraliçesi Neşe Erberk, Özel Neş'e Erberk Anaokulu'nun 34'üncü şubesini Van'da açtı.

1983 yılı Türkiye 1984 yılı Avrupa güzeli seçilen Neşe Erberk, Türkiye genelindeki 34. Şubesini Van'da açtı. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar sınıfları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Açılış sonrasında bir açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Neşe Erbek adıyla kurulan eğitim kurumlarının marka değeri taşıdığını belirterek, bu kurumunda Van'da açılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Okulun son derece donanımlı olduğunu ve öğrencilerin hem eğitim hem de etkinlik görmeleri için tüm olanakların kullanıldığını ifade eden Kırekin, "Okulda etkinlik odaları ve diğer aktiviteler için salonlar oluşturulmuş ayrıca uzman öğretmenler ve yardımcı hizmetliler gözetiminde çocuklarımız güven içerisinde eğitimlerini alacaklar. Özellikler lavabo ve tuvaletler çocukların yaşlarına göre yapılmış. Tamamen kurumsal standartlara uygun şekilde dizayn edilmiş. Eğitim ticaretle eşdeğer bir olgu değildir. Amaç önce eğitim, sonra kazançtır. İnşallah burada öğrencilerimiz temelden güzel bir şekilde yetiştirilip okullarımıza gönderilir" dedi.

Özel kurumların Van'da daha çok açılmasını arzu ettiklerini belirten Kırekin, "Özel kurumların ilimizde sayısı çok az. Özel eğitim teşebbüsü az olduğu zaman bizim eğitim kalitemiz de düşmektedir. Bu nedenle özel teşebbüsün ilimizde daha fazla olmasını istiyoruz. Özel eğitim arttıkça, eğitim kalitesi ve rekabetimizde daha çok artacak. Ayrıca açılışı yapılan anaokulunda 15 personelin istihdam edilmesi de ayrıca bir güzelliktir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 34'üncü şubenin Van'da açılmasının mutluluk verici olduğunu belirten Neş'e Erberk Okul Müdürü Sema Acar ise, kurumlarının diğer anaokullarından farklı olduğunu vurgulayarak, "Neşe Erberk anaokulu, yetenek geliştirme okuludur. Bizim konsept sınıflarımız var. Kurumumuz, haftanın 5 günü İngilizce eğitimi, 3 günü sınıf eğitimi, haftanın birer günleri müzik konsept sınıfımız, jimnastik konsept sınıfımız, bale dersimiz ve dans sınıflarımızdan oluşuyor. Öğrencilerimiz, iki ay içerisinde bu konsept sınıflarına giriyor. İki ayın sonunda psikolog, öğretmenler ve branş öğretmenlerimizle birlikte genel bir değerlendirme yapılarak, öğrencilerimizin hangi alanda yeteneği varsa ek saat ayarlayarak o saatleri içerisinde öğrencilerimizin o alanda ilerlemesini sağlıyoruz. Bunun yanında Neşe Erberk okullarında Gems, Scamber, aktif öğrenme tekniklerini kullanıyoruz. Ayrıca merkezden gelen plan ve programlara göre veliler ve öğretmenlerimiz aktivite çalışmalarını yapmaktadır. Burada kalıpsal öğrenmekten tamamen çıkıp, aktif öğrenmeyi sağlıyoruz. Amacımız çocuklarımızın yaparak, yaşayarak, araştırarak ve inceleyerek öğrenmelerini sağlamaktır" dedi.

150 öğrenci kapasiteli olan okulda, çocukların yaş gruplarına göre ayrıldığını ifade eden Acar, "17 aylıktan 66 aylığa kadar öğrenci grupları bulunmaktadır. Play grubu sınıflarımız 10 öğrenciden, büyük yaş grubu sınıflarımız ise 20 öğrenciden oluşmaktadır. Bütün öğrenci gruplarının sınıfları ayrı ve her sınıfta bir öğretmen ve bir yardımcı öğretmen bulunmaktadır. Ayrıca okulda Joyfull House dilini kullanarak, günlük kullandığımız kelimelerin dışında bir dil kullanıyoruz. Bunun yanında yaş gruplarına göre gezilerimiz olup, 15 günde bir mutfak etkinliğimiz var. Bu etkinliğimiz ile amacımız, çocukların mutfağın ne olduğunu, neler yapıldığını, yapılan çalışmalarda kendilerinin nelere yapabileceğini ve böylede onların kas gelişimini, yaratıcılığını ve kendine olan öz güvenini sağlamaktır" diye konuştu.

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı

Özel Neşe Erberk Anaokulu Van Şubesi açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim