• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Özel: İstihbarat rezaleti var, İçişleri bakanı ve MİT müsteşarı istifa etmeli

Özel: İstihbarat rezaleti var, İçişleri bakanı ve MİT müsteşarı istifa etmeli
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara patlamasında istihbarat zaafiyetini aşan bir şekilde istihbarat rezaleti ile karşı karşıya kalındığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara patlamasında istihbarat zaafiyetini aşan bir şekilde istihbarat rezaleti ile karşı karşıya kalındığını söyledi. CHP olarak sorumluların istifa mekanizmasını işletmesini, istifa müessesine başvurmalarını talep ettiklerini vurgulayan Özel, "Bu talebimizi tekrarlıyoruz. Takipçisiyiz. Bu olaydan sonra onları o koltuklarında oturtmayız. Başbakan özellikle cumhurbaşkanı kabine ilişkilenmesinde ve buradaki sorumsuzluk ve çaresizlikten ortaya çıkan tabloda kendisi istifa ederse Türkiye için büyük bir hayır işler. Ama hiç değilse İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın zaman geçirmeden istifa etmelerini bekliyor bu talebimizi yeniliyor ve bunun takipçisi olacağımızın altını çiziyoruz." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Terör olaylarına karşı Meclis'te ortak tepki göstermek için gayret gösterdiklerini belirten Özel, "3 partinin imzaladığı deklarasyon çok konuşuldu. CHP teröre karşı tavrını terörün bir insanlık suçu olduğun ve amacı ne olursa olsun kabul edilemez ve kınanması gereken bir insanlık suçu olduğunu belirtti. Ama manidar olan olayları ve hepimizin aslında dikkatle üzerinde durmamız gereken olan olayları kınamayı birlikte yaptığımız kişilerin aslında olayları önleme sorumluluğunda kişiler olduğudur. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin diğer partilerle birlikte terörü kınayan bildiriye imza sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Aynı içişleri bakanının 6 saat sonra olayı yeni duymuş bir vatandaş gibi tweet atması ne kadar anlamsız ve boş işe iktidar partisinin muhalefet partileri ile birlikte deklarasyona imza atarak her şeyi halletmiş gibi göstermesi hatta saldırının menşeinden yola çıkarak o anki bilgilerden yola çıkarak o ana kadar ki bilgilerden hareket ederek bir takım partileri kişileri ve bir takım milletvekillerini suçlaması sorumluluğunu örtmek için hedef saptırmaya çalışmasının önemli bir göstergesi." diye konuştu.

Bu olaylarda kamuoyunun şeffaf, hızlı ve doğru bilgilendirme istediğini anlatan Özel, "Herkes bu olanların sorumlularının cezalandırılmasını istiyor. Sorumlu kim sorusunun cevabı yöneten kimse yetkili kimse sorumluda odur. Bugün Ankara'da sadece bir araç patlamasından bahsetmiyoruz. Başta Suriye politikası olmak üzere Türk dış politikası başkentin göbeğinde infilak etmiştir. Göçmen politikası başkentin göbeğinde patlamış parçalara ayrılmıştır. Bir istihbarat zafiyeti varmı sorusunun cevabı bir istihbarat zafiyetini aşan şekilde bir istihbarat rezaleti ile karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ DEĞİL BİR İSTİHBARAT REZALETİ

Ankara patlamasında bir istihbarat zafiyeti değil bir istihbarat rezaletinden bahsedilebileceğini anlatan Özel, şunları kaydetti: "Sorumluların devleti yönetenlerden başkan kimse olmadığının altını çiziyoruz. terörist orada terör yapmakta, kendisine verilen talimatı yerine getirmekte ve o cinayeti işlemekle görevli kendisini orada patlatacak kadar şuurunu kaybetmiş insaf ve vicdan aranmaması gereken birisi. ama bunlara engel olması gerekenlerin görevini yapamamasının altını çizelim. yoksa elbette terörist terör yapmak için oraya geliyor. istediğimiz kadar kınayıp lanetleyelim o terörist insanlık suçu işlemeye geliyor. buna mani olması gerekenler devleti yönetenler. devlet yönetiminde yetkileri paylaşamayanlar. bütün yetkili üzerinde toplamak isteyenler. rutin bakanlar kurulu toplantısı ile gerekirse anayasaya rağmen fiili bir başkanlık sistemini dayatmak isteyen devletin başı olan ve her şey bana bağlı olacak her şeyi ben belirleyeceğim uçan kuştan benim haberim olacak diyen cumhurbaşkanı en baştaki sorumludur. Ardından cumhurbaşkanının ziyaretlerine eşlik eden bakanlar kurulu başbakanı her ne kadar yalnız bırakıyorlarsa da tek başına gidip oraya o yalnızlık içinde karanfil koymak zorunda kalan başbakan ve üst düzey bürokrasi bu meselelerden tamamen sorumludur."

CHP olarak sorumluların istifa mekanizmasını işletmesini, istifa müessesine başvurmalarını talep ettiklerini vurgulayan Özel, "Bu talebimizi tekrarlıyoruz. takipçisiyiz. bu olaydan sonra onları o koltuklarında oturtmayız. başbakan özellikle cumhurbaşkanı kabine ilişkilenmesinde ve buradaki sorumsuzluk ve çaresizlikten ortaya çıkan tabloda kendisi istifa ederse Türkiye için büyük bir hayır işler. Ama hiç değilse İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın zaman geçirmeden istifa etmelerini bekliyor bu talebimizi yeniliyor ve bunun takipçisi olacağımızın altını çiziyoruz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim