• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özel Hayat Hastanesi, Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Özel Hayat Hastanesi, Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı
Özel Hayat Hastanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlediği "Ergenlik Dönemi" seminerlerini tamamladı.

Özel Hayat Hastanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlediği "Ergenlik Dönemi" seminerlerini tamamladı.

Uzman Klinik Psikolog Dilek Kaymak Kısaer'in verdiği seminerler üç hafta boyunca ücretsiz olarak İncirli Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa üç hafta boyunca seminerlere katılım gösteren vatandaşların yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Özkul ve İncirli Kültür Merkezi Yöneticisi Ahmet Arıkan katıldı. "Ergenlik Dönemi" konusu hakkında üç ayrı seminerle Bursalılara ücretsiz eğitim hizmeti sunan Özel Hayat Hastanesi, ailelerin ergenlik dönemindeki çocuklarıyla arasındaki iletişim sürecini nasıl sağlaması gerektiği hakkındaki bilgileri katılımcılara aktardı. İlki ergenliği tanımak ve anlamak konusu üzerinden düzenlenen seminerlerin ikincisi "Ergenle İletişim" konusunda gerçekleşmişti. Son haftanın konusu ise "Ergenlik Dönemi Sorunları" başlığı altında ele alınarak, katılımcılara üç haftanın sonunda sertifika takdimi yapıldı.

Özel Hayat Hastanesi olarak birçok sosyal etkinliğin içerisinde yer aldıklarını belirten Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Özkul, "Büyükşehir Belediyemiz ve İncirli Kültür Merkezi, kültür ve halkla ilişkilerle alakalı muazzam derecede başarılı işler ortaya çıkarmaktadır. Bu tür etkinliklere Hayat Hastanesi olarak bizlerde yoğunlaşarak hem Büyükşehir Belediyemiz hem de İncirli Kültür Merkezimizle ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok sosyal konuyu işleyerek şehrimize ve insanımıza destek olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Geçen sene Özel Hayat Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen, Anne Baba ve Evlilik Okulu adlı seminerlerini de takip ettiğini ve topluma yararlı güncel konuların işlendiğini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, "Düzenlenen seminerlere ilginin arttığını görmek bizleri mutlu etti. Daha fazla insanımıza ulaşarak eğitim seminerlerimizin sayısını arttırmalıyız. Her türlü desteği verip özverisini ortaya koyan Özel Hayat Hastanesi'ne ve tüm personeline teşekkür ediyorum. Bu tür eğitim seminerlerinin devam etmesini diliyorum" dedi.

Uzman Klinik Psikolog Kısaer, ergenliğin toplumdan topluma, devirden devire, kişiden kişiye farklı özellikler gösterdiğinin altını çizdi. Onlarla beraber yaşamayı onlar için yaşamaya tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Kısaer, "Onların haklarına saygılı olmayı onların bize saygısından önde tutmalıyız. Ona çok kızdığınızda hemen bağırıp cezalandırmayın, kızdığınızda derin derin soluk alıp rahatlayın. Bir şekilde enerji harcayın çünkü enerji harcamak içimizdeki negatif duyguları atmaya yardım eder. Olaylar henüz çok sıcakken doğru düşünemeyebiliriz. Yetişkinler bile bir problemle karşılaştığında sağduyulu ve sakin davranmakta zorlanırlar, bizim yapamadıklarımızı ergenden beklememeliyiz" diye konuştu.

Ergenlik döneminin insan yaşamındaki en kritik dönemini oluşturduğu ve çocuğun gelecekteki yaşamını etkileyen, ruhsal sorunların en belirgin şekilde yaşandığı dönem olduğunu ailelere bir kez daha hatırlatan Kısaer, "Bu dönemde yaşanan sorunlar ciddiye alınıp uygun tedavi yöntemleri ile çözüme ulaştırılmaz ise gelecek dönemlerde de ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu nedenle ergenlik döneminde bireyin hem ruhsal hem de fiziksel özelliklerindeki değişmeler çok iyi takip edilmeli ve ergene bu dönemi bitirene kadar yardımcı olunmalıdır. Yaşanan sıkıntı ve sorunlar erken teşhis edilirse tedavi daha erken başlar ve ergenin bu süreci atlatması da nispeten kolaylaşır. Dilerim bu seminerler ışığında ergenlik dönemini kolay aşabilen ebeveynler oluruz" şeklinde konuştu.

Özel Hayat Hastanesi, Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Özel Hayat Hastanesi, Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Özel Hayat Hastanesi, Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim