• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Özel hastaneleri SGK'dan çıkarmaya tepki: Hastalar, çalışanlar cezalandırılıyor

Özel hastaneleri SGK'dan çıkarmaya tepki: Hastalar, çalışanlar cezalandırılıyor
Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, kentte yıllardır faaliyette bulunan Özel Sakarya Hastanesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan...

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, kentte yıllardır faaliyette bulunan Özel Sakarya Hastanesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan anlaşmasının hükümet tarafından tek taraflı olarak iptal edilmesine tepki gösterdi. Başkan Yılmaz, "Bu yatırımcıya cezalandırmak değil, doktorları, sağlık çalışanlarını, hasta ve yakınlarını cezalandırmaktır. Bu bir hukuk süreçle değil hükümetin politik kararları üzerine alınmıştır. Bu kabul edilemez." dedi.

Başkan Yılmaz, kentteki Özel Sakarya Hastanesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan anlaşması tek taraflı olarak SGK tarafından iptal edildiğini kaydetti. İptalin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın talimatıyla yapıldığı ve değişik illerdeki 21 sağlık kurumunu kapsadığının ifade edildiğini kaydeden Eskişehir Tabip Odası Başkanı, bu sayının önümüzdeki günlerde yükselebileceği vurgulandı. Eskişehir Tabip Odası olarak yürütülen ya da yürütülecek demokratik soruşturma ve hukuki süreçlere yönelik bir eleştirilerinin olmadığını belirten Başkan Yılmaz, soruşturma süreçlerinin hükümetin politik kararları çerçevesinde alındığı anlaşıldığını dile getirdi.

Ortada bir kurumu, bir sermayedarı cezalandırmaktan öteye giden bir müdahale söz konusu olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel Sakarya Hastanesi'nde 61'i hekim olmak üzere 300'ün üzerinde sağlık çalışanı istihdam edilmektedir. SGK anlaşmasının iptali hekim ve diğer sağlık çalışanlarının büyük bir bölümünün işsiz kalması demektir. Bu uygulama hekim ve diğer sağlık çalışanlarını, onların ailelerini önemsememek demektir. Hiçbir siyasal iktidarın, ya da sosyal güvenlik kurumunun böyle bir yetkisi olmamalıdır."

"BU YASAK ASIL KRONİK HASTALARI VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK"

Hükümetin bu yaptığı tek taraflı, politik girişimle kronik hastaların büyük zarar göreceğini dile getiren Bülent Nazım Yılmaz, "Bu hastanede izlenen kronik hastaların tedavi süreçlerinin de olumsuz etkileneceği açıktır. Unutulmamalıdır ki bu hastanede yüzlerce kalp, diyaliz ve benzeri kronik hasta tedavi görmektedir, izlenmektedir. Bu uygulama sağlık çalışanını ve halkı cezalandıran bir uygulama olmuştur." diye konuştu.

Bu nedenle SGK'nın iptal kararını geri alması gerektiğini belirten Yılmaz, "Soruşturma demokratik hukuk kuralları çerçevesinde hekimlerin, sağlık çalışanlarının yaşamını etkilemeden, hastaları olumsuz etkilemeyecek şekilde yürütülmelidir." diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim