• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Özel harekat polisleri Afrin'e dualarla uğurlandı

Özel harekat polisleri Afrin'e dualarla uğurlandı
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığında görevli 150 kişilik yedi tim, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin bölgesine dualarla uğurlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığında görevli 150 kişilik yedi tim, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin bölgesine dualarla uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost, kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Harekata katılmaları için Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığından da 150 personelden oluşan yedi tim görevlendirildi.

Polis Özel Harekat timlerinin Afrin'e gönderilmeleri dolayısıyla Başkanlık bahçesinde tören düzenlendi. Törende dua edildi ve kurban kesildi.

"İnşallah layıkıyla bu görevi yapıp sağ salim döneceğiz"

Özel Harekat Başkanı Selami Türker, burada yaptığı konuşmada, Allah'ın kendilerine Afrin'deki mücadelede nefer olarak görev nasip etmesinden duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Türker, "İnşallah layıkıyla bu görevi yapıp sağ salim döneceğiz. Yolunuz ve bahtınız açık, kılıcınız keskin olsun. Güle güle gidip, güle güle gelmeyi Allah bizlere nasip etsin." dedi.

Özel harekatçılar duygularını paylaştı

Özel harekat polislerinden Hasan Kuğu, harekata destek verecek olmalarından gurur duyduklarını ifade ederek, görevlerini alınlarının akıyla yerine getireceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Özel harekat polisi Ferhat Bozkurt ise vatana, millete ve devlete hizmet için yola çıkacaklarını vurgulayarak, "Allah yolumuzu açık etsin. Yeni kızım oldu. Onunla da vedalaştım. Eşimle, annemle, babamla, tüm akrabalarımla vedalaştım. İnşallah elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Türk milletine, ordusuna yakışır şekilde davranıp gereken sonuçları alıp geri döneceğiz." diye konuştu.

Törenin ardından aileleri ve meslektaşlarıyla vedalaşan polisler, Afrin bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim