• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Özel halk otobüsü şoförü ve muavininden alkışlanacak hareket

Özel halk otobüsü şoförü ve muavininden alkışlanacak hareket
Başkent'te özel halk otobüsü şoförü ve muavini, sefer sırasında aracına binen bir gaziye davranışlarıyla takdir topladı.

Başkent'te özel halk otobüsü şoförü ve muavini, sefer sırasında aracına binen bir gaziye davranışlarıyla takdir topladı.

Ankara'da 415 numaralı Yeşiltepe-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı seferi yapan 06 GA 5020 şoförü Abdurrahman Yusufoğlu, duraktan Kıbrıs ve güneydoğu gazisi olan Ertan Demirbaş'ı yolcu olarak aldı. Kalabalık otobüse binen Demirbaş, gazi kartını şoför Yusufoğlu'na gösterdi. Yusufoğlu, gazinin ayakta beklemesine gönlü razı olmayınca muavini Samet Çiçek'ten yardım istedi. Muavin Çiçek, bunun üzerine ön tarafta oturan kadınlara seslenip, "gaziler ayakta gitmez, izninizle kalkabilir misiniz?" dedi. Kadınların yer vermesi üzerine gazi Demirbaş, oturarak yolculuğunu gerçekleştirdi. Yapılan bu davranış karşısında duygulanan Demirbaş, şoför ve muavinin adını alarak yetkilere ileteceğini söyledi.

Duygu dolu anlar yaşandı

Gazi Ertan Demirbaş, ziyarete gelen yetkililere otobüs içerisinde yaşanan durumu anlattı. Bunun üzerine yetkililer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetler Şubesi İl Müdür Yardımcı Ekrem Yavuz'a haber verdi. Yavuz, Ankara Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş'a yaşanan anlamlı olaydan dolayı şoför ve muavinin ödüllendirmesi için gazi Demirbaş'ın bindiği otobüsün tespit edilmesini istedi. Özel halk otobüsü şoförü ve muavinin tespit edilmesinin ardından gazi Demirbaş'a haber verildi.

Gazi Demirbaş, şoför Yusufoğlu ve muavin Çiçek bir kez daha bir araya gelerek duygu dolu anlar yaşadı. Demirbaş, şoför ve muavine Türk bayrağı rozeti takarak tekrar teşekkür etti. Ankara Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Soydaş, şoför ve muavine çeyrek altın takarken Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetler Şubesi İl Müdür Yardımcı Yavuz da çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim