• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Özel Halk Otobüsü Çalışanlarına Yangın Eğitimi

Özel Halk Otobüsü Çalışanlarına Yangın Eğitimi
Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü çalışanları için yangın eğitimi semineri düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü çalışanları için yangın eğitimi semineri düzenledi. Araç yangınları ve yangınlara müdahale konusunda bilgilendirilen personel daha sonra, Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tatbikat yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin farklı meslek gruplarına yönelik hayat kurtaran eğitimleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi; Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı ile Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası (ÖHO) işbirliğiyle düzenlenen seminerde, her gün Ankara trafiğinde binlerce Başkentliyi taşıyan Özel Halk Otobüsleri personeline "Yangın Eğitimi" verildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amiri Nihat Arslan tarafından verilen seminerde; özel halk otobüsü şoför ve çalışanlarına LPG ve doğalgaz kullanımında dikkat edilecek hususlar, yangın türleri, araç yangınları, yangın söndürme cihazlarının kontrolü ve kullanımı konuları anlatıldı.

Araçta yangın söndürme tüplerinin mutlaka bulundurulması gerektiğini vurgulayan Arslan, cihazdan yararlanılamadığı hallerde "yangını boğma" yönteminin kullanılmasını önerdi. Arslan, "Üzerinizde ceket, mont ne varsa alevin üzerine boğun" dedi.

YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI UYARISI

Yangın söndürme cihazları konusunda önemli uyarılarda bulunan Arslan, "Yangın söndürme cihazlarının TSE'nin standartlarına uygun olması gerekiyor. Yangın söndürme tüpü üreten firmaları doğru tespit edin, çünkü bu işi yapanların bir bölümü dürüst çalışmıyor. Seçim yaparken doğru tercih yapın. Sırf aracı muayeneden geçirmek için göstermelik yangın söndürme cihazı almayın" diye konuştu.

Teorik bilgilendirmenin ardından şoför ve çalışanlara, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda uygulamalı "Yangına Doğru Müdahale" tatbikatı yaptırıldı.

Özel Halk Otobüsü Çalışanlarına Yangın Eğitimi

Özel Halk Otobüsü Çalışanlarına Yangın Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim