• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

(Özel haber )Simay bebek, gözlerini araladı

(Özel haber )Simay bebek, gözlerini araladı
Balıkesir'de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay bebek, ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle ameliyat olamıyordu.

Balıkesir'de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay bebek, ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle ameliyat olamıyordu. Sol gözünü tamamen kaybetmek üzere olan Simay bebek için başlatılan yardım kampanyası ses getirdi ve hayırsever vatandaşların yardımıyla gerçekleştirilen ameliyat başarılı geçti.

Balıkesir'de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay bebeğin sağ gözü yüzde 10 oranında görüyorken sol gözünü tamamen kaybetmek üzereydi. Maddi güçlüklerle boğuşan ve varını yoğunu önceki ameliyatlara harcayan Başar ailesi, sesini sosyal medya ve İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla duyurdu. Doğuştan iki gözü bozuk olan 3 yaşındaki Simay bebek, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla İstanbul'da bir hastanede dördüncü kez ameliyat oldu. Başarılı geçen ameliyatın ardından gözündeki bandajları açılan Simay Bebek, hayata bir kez daha gözlerini araladı. Simay bebek, acıdan dolayı gözlerini tamamen açamasa da ailesi ileriki zamanda daha iyi görebileceğini söyledi.

"Doktor, ameliyatının çok güzel geçtiğini söyledi"

Ameliyat sonrasında konuşan Simay bebeğin annesi Gülşah Başar, "Göz tansiyonu var. Bir de gözünde katarakt çıktı. Katarakt ameliyatı oldu. Bir de mercek takıldı gözüne. Çok az bir şey görüyordu. "Ameliyat çok güzel geçti" dedi doktor. Şimdi belli olacak. Şu anda gözünü açamıyor. Biraz biraz açıyor" dedi.

"Allah hepsinden razı olsun"

İHA'yı aradığını ifade eden baba Anıl Başar, "Bu kampanya sosyal medyada başladı. Haber ajansını aradık. Sosyal medyadan baya bir yardımlar oldu. Allah hepsinden razı olsun. Bir kişi var. İsmini vermek istemedi. O da kabullendi. Sosyal medya sayesinde çocuğumuzu ameliyat ettirdik. Doğduğundan beri dördüncü ameliyatı şu anda. Daha önceki ameliyatlarını da aynı şekilde sosyal medyadan kendi ufak tefek çabalarımızla kendi var olan şeylerimizi satıp yaptırdık. Yaklaşık iki buçuk saat sürdü ameliyatı" dedi.

"Doktorumuz da umutlu konuştuğu için görmesini umuyoruz"

Simay bebeğin babası Anıl Başar, "Doktorumuzun dediğine göre, baya başarılı geçmiş. İnşallah daha da iyi olacak. İnşallah, görmesini umuyoruz. Doktorumuz da umutlu konuştuğu için görmesini umuyoruz. İnşallah görecek. Şu anda 3 yaşında. Gözlerini açmak istiyor ama bazı bazı aralıyor. Acımasından dolayı normaldir. O yüzden tam olarak açamıyor. Açıp kapatıyor. Zorluyor kendini. Açıp kapata, açıp kapata, açar Allah'ın izniyle" dedi.

Simay bebek, ameliyat sonrası muayenelerini olmaya devam ederken ailesi de gözlerini tamamen açtığı günleri sabırsızlıkla bekliyor.

(Özel haber )Simay bebek, gözlerini araladı

(Özel haber )Simay bebek, gözlerini araladı

(Özel haber )Simay bebek, gözlerini araladı

(Özel haber )Simay bebek, gözlerini araladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim