• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı semineri verildi

Özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı semineri verildi
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlilerince özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı...

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlilerince özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı bilgilendirme semineri verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "İlimiz genelinde görev yapmakta olan 570 özel güvenlik Görevlisine yönelik düzenlenen bilgilendirme semineri düzenlendi. Kendilerini savcı, polis, asker veya herhangi bir kamu görevlisi olarak tanıtarak para veya değerli eşya isteyen şahıslara inanmamaları, hiçbir kamu görevlisinin para isteme yetkisinin olmadığını, görev yanmış oldukları yerlerde sürekli telefonla konuşan, heyecanlı, tedirgin vaziyette olan vatandaşlara müdahale ederek telefonu kapattırmaları gerekmektedir."

Dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla düzenlenen seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlisi Komiser Özer Özkardeş, her türlü dolandırıcılık olayına karşı herkesin bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, suç ve suçlulara karşı mağdur duruma düşmemeleri için 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Özer, özel güvenlik görevlilerinden hukuki mevzuatın kendilerine verdiği görev ve yetkiler, genel kolluk ve özel güvenlik personeli arasında iletişim ve koordinasyonun nasıl sağlanması gerektiği, görev alanlarında meydana gelen olaylarda yapılması gerekenler, olay yerine genel kolluk intikal edene kadar alınması gereken tedbirler hususunda bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

TDP Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, telefon dolandırıcılığına yönelik, Kırşehirlilerin suç ve suçlulara karşı kendi kendilerini koruma refleksi kazandırılması ve mağdur duruma düşmemeleri için bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı semineri verildi

Özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı semineri verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim