• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak
Özel gereksinimli çocukları normal yaşama kazandırmak, çeşitli meslek dallarının öğretildiği "Küçükçekmece Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi',...

Özel gereksinimli çocukları normal yaşama kazandırmak, çeşitli meslek dallarının öğretildiği "Küçükçekmece Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi', yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Küçükçekmece Belediyesi, Down Sendromu Farkındalık Günü'nde baştan aşağı yenilenen "Küçükçekmece Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Özel gereksinimli çocukları normal yaşama kazandırmak amacıyla; çamaşırhane elemanı, otel kat görevlisi gibi mesleklerin de öğretildiği "Küçükçekmece Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi', yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Halkalı'daki Küçükçekmece Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin Küçükçekmece Belediyesi tarafından yenilenen yüzünün açılışına, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu, manken- sunucu Şenol İpek ve ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı.

"SADECE TUVALETE TEK BAŞINA GİDEBİLSİN İSTİYORUM"

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan İlçe Kaymakamı Harun Kaya, başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu konuda hayatımın dönüm noktası bir annenin yanıma gelerek yardım istemesi oldu. "Benim engelli bir torunum var. Annesi çalışıyor, ona ben bakıyorum. Sadece tuvalete tek başına gitmesini sağlayın yeter" dedi. Şu an normal bir okulu açmaktan daha fazla mutluluk duyuyorum. Kalbim daha bir heyecanla çarpıyor. Öğrencilerimiz için Küçükçekmece'nin eğitim düzeyini artırmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"UMARIM BU OKULLAR İLE VELİLERİMİZİN ÜZERİNDEKİ YÜK HAFİFLER"

Yeni açılan okuldan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, "Umuyorum ki yeni açılan bu okulumuz velilerin üzerindeki yükü hafifletecektir. İnşallah bu okul çocuklarımızın gelişimine katkı, siz değerli velilerimize de kolaylık sağlar" diye konuştu.

Küçükçekmece İlçe Milli eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise engelli bir kardeşe sahip biri olarak bugünün kendisi için öneminden bahsetti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele kesim töreni ile açılışı yapılan okulu dolaştı.

Programda ayrıca engelli öğrencilerin hazırlayıp sunduğu mehter, Rum şarkıları, step, semazen, şiir okuma, ritim, roman havası gösterileri ile ilahi dinletisi ve pandomim gösterileri de katılımcılardan büyük alkış aldı.

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak

Özel Gereksinimli Çocuklar Meslek Sahibi Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim