• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Özel Ergin Koleji TEOG’da 2 Türkiye birincisi çıkardı

Özel Ergin Koleji TEOG’da 2 Türkiye birincisi çıkardı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Yozgat Özel Ergin Koleji'nin 2 öğrencisi 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi...

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Yozgat Özel Ergin Koleji'nin 2 öğrencisi 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Yozgat Özel Ergin Ortaokulu öğrencilerinden Sadiye İrem Coşkun ve Ceydanur Altunok 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yerlerini aldı. Birincileri, bir yanlışla Hatice Süeda Atalay, iki yanlışla Muhammed Şenliler, Ömer Faruk Çelik, Mehmet Halil Kılınç ve Nurseli Orhan, üç yanlışla Furkan Yasin Çalışkan ve Yusuf Can Doğan takip etti.

Özel Ergin Okul Müdürü Oğuz Köker, yaptığı açıklamada, Yozgat Özel Ergin Eğitim Kurumları olarak 19 yıldır hem eğitimde hem de diğer sosyal ve kültürel faaliyetlerde il eğitimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Köker, şunları kaydetti: "Bugün de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre sınava giren 43 öğrencimizden 2 öğrencimiz 120 sorunun tamamını doğru yaparak hem bizim, hem ailelerinin hem de Yozgat'ın gururu olmuşlardır. Alınan bu başarıyla birlikte toplam ders ortalamamız 105 puan olmuş, ders ortalamalarımız da Türkçe yüzde 85.8, Matematik yüzde 79.8, Fen Bilgisi 87,9, Sosyal Bilgiler 87.6, İngilizce 87.3, Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ise 95.7 olmuştur."

Başarıda okul aile işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Köker, şu ifadeleri kullandı: "Öğrencilerimizle sadece dersleriyle değil her türlü sorun ve istekleri ile de yakından ilgileniyoruz. Onlara yönelik düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerinde başarıda katkısı tartışılmazdır. Ailelerimizle kurduğumuz ikili ilişkilerde öğrencilerimizin derslerindeki performansın artırılmasına olumlu yönde faydası sağlıyor. Alınan bu başarı bir birlikteliğin, bir takımın, okul aile, okul öğrenci, öğretmen idare iş birliği ile gelmiştir. Bizler öğrencilerimizin başarısı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve elbette bizlere bu haklı gururu, sevinci yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin, Yozgat'ın başarısıdır. İnşallah başarılarımızın artması için daha özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Özel Ergin Koleji TEOG’da 2 Türkiye birincisi çıkardı

Özel Ergin Koleji TEOG’da 2 Türkiye birincisi çıkardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim