• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Özel Deva Okullarından Bilim Fuarı

Özel Deva Okullarından Bilim Fuarı
Gaziantep'teki Özel Deva Okullarında bilgi teknolojileri alanındaki gelişmeleri takip etmek, bilgiyi paylaşmak amacıyla Bilim Fuarı düzenlenecek

Gaziantep'teki Özel Deva Okullarında bilgi teknolojileri alanındaki gelişmeleri takip etmek, bilgiyi paylaşmak amacıyla Bilim Fuarı düzenlenecek

Özel Deva okulları Gaziantep'te dev bir bilim fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Hayal Et Sende yap" sloganıyla, 17 Şubat 2018 tarihinde Gaziantep Özel Deva Okulunda düzenlenecek bilim fuarında, 81 ilden kurumların yaptığı çalışmaları sergilenecek.

"Okulumuz bilgi teknoloji alanında çok çalışma yapıyor"

Özel Deva İlkokul Müdüresi Ayfer Küçükdurmaz Özel Deva okullarının Bilgi teknoloji alanında çok çalışma yaptığını belirterek, "Özel Deva Okulları çağa değer katan nesiller yetiştirmek amacıyla, 2014 yılında hizmete açıldı. 2014 yılından bu yana eğitimin her yönüyle, teknoloji, spor, sanat tüm gelişmeleri takip etmektedir. Okulumuz, Bilhassa bilgi teknolojileri dalında çok fazla çalışmalar yapmakta ve bu alanda 21. Yüzyılın eğitimini sergilemektedir. Bu eğitimde birçok alan var. Robotik, kodlama, meykır ve bilgisayar okuryazarlığı çalışmalarını ileri boyutta, anaokulundan liseye kadar sürdürmektedir. Buradan yola çıkarak, hem kendi çalışmaları paylaşmak, hem de başka okulların bu alanda yaptıkları çalışmaları bir araya getirerek bilgiyi çoğaltmak, bugünün küçükleri yarının büyükleri nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla bilim ve teknoloji çalışmalarını hızla sürdürmektedir" dedi.

"Amacımız bilgiyi paylaşarak çoğaltmak"

Amaçlarının bilgiyi paylaşarak çoğaltmak olduğunu ifade eden Küçükdurmaz, "Bu fuarın Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Türkiye geneli bu alanda çok üstün başarılı çalışmalar yapmış kurumlarında katıldığı ve çalışmalarını bizlerle sergileyerek paylaştığı bir fuar olacak. Bu fuarın amacı, bilgileri birleştirmek, çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır. Tüm okulların yapmış olduğu çalışmaları birleştirerek, bilgi paylaşımında bulunmaktır. Fuar 17 Şubat 2018 tarihinde sabah saat 10:00 ile 17:00 arasında okulumuzda gerçekleştirilecek. Fuara iki tür katılım gerçekleşecek. Birincisi, Kurumlar ve okullar adına bir proje paylaşmak adına katılabilecek. İkincisi ise, projeleri izlemek gezmek amacıyla insanlar katılabilecek. Biz deva okulları olarak, bilgiyi paylaşmak istiyoruz. Eğitime katkıda bulunmak istiyoruz. Fuarımıza Türkiye geneli bütün bölgelerden gönüllü birçok bu alanda kendini ispat etmiş kurumlarımız çok güzel projelerle katılacak ve projelerini burada anlatacak. Buda eğitime büyük bir hizmettir. Gaziantep'te tüm eğitim camiamıza bu bilim fuarımızı paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim