• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Özel çocuklara özel sınav

Özel çocuklara özel sınav
Eskişehir'de, toplam 9 bin 963 sekizinci sınıf öğrencisinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavı, sürekli rahatsızlığı...

Eskişehir'de, toplam 9 bin 963 sekizinci sınıf öğrencisinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavı, sürekli rahatsızlığı sebebiyle evde veya hastanede tedavi görmek zorunda olan 4 öğrenci için bulundukları yerde gerçekleştirildi.

İkinci dönem merkezi ortak TEOG sınavlar bugün başladı. Yarın da devam edecek sınava, Eskişehir'de merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere 117 okulda, 754 salonda, toplam 9 bin 963 sekizinci sınıf öğrencisi girecek. Sınavlarda bin 658'i salon görevlisi, 800'ü diğer alanlarda olmak üzere 2 bin 458 personel görev yapacak olup, sınavların güvenliği 188 güvenlik görevlisi tarafından sağlanacak. Öğrenciler, birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerini kapsayan sınava girecekler. Ülke genelinde altı oturumda gerçekleştirilecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılacak ve her ders için 40 dakika süre verilecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarında, sürekli rahatsızlığı sebebiyle evde tedavi görmek zorunda olan ve eve gelen öğretmenler tarafından eğitim-öğretimini sürdüren 3 öğrenci ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Onkoloji Servisinde tedavi görmekte olan 1 öğrenci için, diğer öğrenciler ile aynı soruların sorulduğu soru kitapçıkları öğretmenler eşliğinde özel çantalar ile öğrencilerin evlerine ve hastaneye gidilerek, sınav uygulaması gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, rahatsızlıkları sebebiyle evlerinde ve hastanede sınava girmek zorunda kalan Mehmet, Buğra, Selin Nur ve Ali Batuhan isimli 4 öğrenciyi ziyaret etti. Kendilerine başarı dileklerini ileterek, ailelerinden çocukların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı öncesinde, sınavın gerçekleşeceği okulları ziyaret ederek, sınavlarda görevli öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile görüştü. İl Milli Eğitim Müdürü Özen, ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ortak sınavının önemli bir aşama olduğunu belirterek, onlara en iyi sınav ortamını sağlamak ve sınav kaygılarını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla ilgili kurumlarla birlikte, il genelinde gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Özel çocuklara özel sınav

Özel çocuklara özel sınav

Özel çocuklara özel sınav

Özel çocuklara özel sınav

Özel çocuklara özel sınav

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim