• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Özel Atık Zirvesi’nin İkincisi Adana’da Başlıyor

Özel Atık Zirvesi’nin İkincisi Adana’da Başlıyor
2015'te Adana'da konusunda uzman uluslararası katılımcılarla 1'incisi düzenlenen Uluslararası Özel Atık Zirvesi'nin ikincisi, 19-20 Nisan 2016'da, Adana'da...

2015'te Adana'da konusunda uzman uluslararası katılımcılarla 1'incisi düzenlenen Uluslararası Özel Atık Zirvesi'nin ikincisi, 19-20 Nisan 2016'da, Adana'da gerçekleştirilecek.

ELEKTRONİK ATIKLAR, ENERJİ VE ÇEVRE KONULARI İRDELENECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürlüğü'nün tamamını sponsor desteğiyle düzenlediği ilk Uluslararası Özel Atık Zirvesi'nden sonra, bu yıl 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi 19-20 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. Yine uluslararası katılımla gerçekleşecek olan zirvede bu sene eski çevre bakanları oturumu dikkat çeken unsurlar arasında gösteriliyor. Geçen yıl tıbbi atıklar konusunun ağırlıklı olarak gündeme getirildiği zirvede bu sene konu "elektronik atıklar"

ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM KATILACAK

Zirveye katılacak isimlerle ilgili bilgi aktaran Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, "Bu yıl da sponsor desteğiyle 2'incisini düzenleyeceğimiz zirvede Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Eski Direktörü-Klima2020 CEO'su Svein Tveitdal, Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Eski Çevre Bakanı İmren Aykut, Eski Çevre Bakanı Işılay Saygın, KKTC Bayındırlık-Çevre-Kültür Bakanı Kutlu Evren, KKTC Bayındırlık-Çevre-Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, Uzman Ekolog-Sinema Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Ediz Hun, EMBA Elektrik Üretim A.Ş. CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi-Eski Milletvekili Mete Bülgün gibi isimlerin yer alması planlanıyor. Atık yönetimi sektöründeki çeşitli firmaların da davetli olduğu zirve19-20 Nisan'da Adana'da, Hilton Oteli'nde düzenlenecek" dedi.

ADANALILAR DAVETLİ

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve programı edinmek isteyenlerin www.atikzirvesi.org sitesine ulaşabileceğini belirten Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün, tüm vatandaşların zirveye davetli olduğunu ifade etti.

NOT: 13:30 - 17:00 Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait; elektrik üretilen "Katı Atık Bertaraf Tesisi" gezisi olacaktır.

The Bosphorus Energy Club bünyesinde hizmet veren "Enerji'nin Genç Liderleri'nin" de katılımları ile enerji, çevre ve geri dönüşüm alanlarında konuşmalar planlanmıştır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim