• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Özel Anadolu Hastaneleri Estetik ve Güzellik Merkezi Sorumlusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Reyhan Tığlı;

Özel Anadolu Hastaneleri Estetik ve Güzellik Merkezi Sorumlusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Reyhan Tığlı;
Özel Anadolu Hastaneleri Estetik ve Güzellik Merkezi Sorumlusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Reyhan Tığlı, fiyatı cazip olan yerde lazer epilasyon yaptırılmaması...

Özel Anadolu Hastaneleri Estetik ve Güzellik Merkezi Sorumlusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Reyhan Tığlı, fiyatı cazip olan yerde lazer epilasyon yaptırılmaması gerektiğini belirterek, aksi taktirde dönüşü olmayan kalıcı sağlık sorunlarına yol açabileceğini kaydetti.

Lazer epilasyon ile ilgili Özel Anadolu Hastaneleri Estetik ve Güzellik Merkezi Sorumlusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Reyhan Tığlı, lazer epilasyon yapılacak yerlerde nelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Lazer epilasyonun, Sağlık Bakanlığı'nın izni ile ruhsatlandırılmış sağlık merkezlerinde, doktor gözetiminde ve uluslararası standartlara uygun lazer epilasyon cihazlarıyla yapılması gerektiğine işaret eden Uzm. Dr. Tığlı, "Bu standartlara uyulmadığı takdirde geri dönüşü olmayan sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Lazer epilasyon yaptıracağınız yeri seçerken, tedavinizin devamlılığı ve güvenliğiniz açısından uzman sorumlu hekimi bulunan bir merkezi tercih ediniz. Görüşmeniz ve işlem öncesi muayeneniz mutlaka uzman doktor tarafından yapılmalı ve lazer tedavilerinin sağlığınız açısından uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çok sağlam referanslı veya her şeyi ile güvendiğiniz bir merkez olmadığı sürece paket kampanya almayı ve peşin toplu ödeme yapmayı fiyat çok cazip de görünse de hassasiyetle değerlendiriniz. Görüşme sırasında hiç doktor muayenesi olmadan sizi hemen uygulamaya almak isterler ve cazip ödeme koşulları sunarak size senet imzalatmak isterlerse bu durumu kabul etmeden merkezi ve sorumlu hekimini detaylı sorgulayınız. Güzellik salonlarında lazer epilasyon yapılması kesinlikle yasaktır. Epilasyon amaçlı IPL'de yaptırabilirsiniz ancak kalıcılık konusundaki beklentinizi düşük tutunuz. Yanlış kullanıldığında IPL'de ciltte ciddi yanıklar oluşturabilir, kılları azaltmak yerine termine edip daha da kuvvetlenmelerine sebep olabilir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim