• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Özdemir Aleviler üzerine oynanan kirli oyuna dikkat çekti!

Özdemir Aleviler üzerine oynanan kirli oyuna dikkat çekti!
Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayır çadırını ziyaretiyle birlikte yeniden alevlendirilmeye çalışılan mezhep tahrikine dikkat çekti.

Özdemir, “Son zamanlarda dezenformasyon ve yanlış bilgilerle Aleviliği yozlaştırmak, Aleviliği Alevilik yapan değerleri hedef almak ve kendi siyasi davalarının bir aracı haline getirmek ve meze olarak kullanmak isteyenlere” işaret etti.

Özdemir Aleviler üzerine oynanan kirli oyuna dikkat çekti!

16 Nisan referandumu öncesi hem Avrupa’da hem de Türkiye’de CHP’nin başını çektiği grupların Aleviler üzerindeki oyunlarına Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir tepki gösterdi. Avrupa özellikle Almanya destekli PKK’lı grupların, kurdukları çakma derneklerde, Alevilerin kutsal gördüğü değerlere küfür ve hakaret ettiğine, aşağıladığına ve hor gördüğüne de dikkat çeken Özdemir, “Alevilerin kutsal değerleri üzerinde oyunla oynayarak, uydurdukları dezenformasyon bilgilerle fikir karışıklığı yaratmak istemektedirler.

Bunlar öyle insanlardır ki, ak sakallı Türk ereni Hacı Bektaş Veli’yi bile kendi siyasi davalarına kullanmaktan asla çekinmez ve tereddüt etmezler” dedi.

Şah Hatayi, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş Veli, Seyyid Nesimi, Virani, Fuzuli, Kul Himmet, Kaygusuz Abdal, Abdal Musa,Saru Saltık, Gevheri, Karacoğlan, Yunus Emre, Şeyh Bedrettin, Baba İlyas, Baba İshak, Börklüce Mustafa Teslim Abdal, Köroğlan, Dadaloğlu gibi yola hizmet etmiş olan Türk Erenlerini siyasi davalarına kullanmaktan asla çekinmediklerine ve tereddüt etmediklerine de işaret eden Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir uyarılarını şöyle sürdürdü:

“Son zamanda ise Alevi-Bektaşi toplumunun hoşgörüsünü kullanarak, Alevileri devşirmeye ve özlerine düşman etmeye çalışmaktadırlar.

Bunların uydurdukları bazı konuları şöyle özetleyebiliriz:

Pir Sultan Abdal hiç bir zaman yaşamadı. Efsanedir. Aslında o Hristiyan misyoneriydi. Adı Pir Silvanustu.
Hacı Bektaş Veli, Aleviliği asimile etmekle görevli bir ajandır.

Ehlibeyt, İmam Ali’ye Arap diyerek küfür ederek aşağılamak.

Aleviliği Zerdüştlük olarak göstermek. Zerdüştlüğün Alevilik ile hiç bir somut ve soyut bağlantısı yoktur.
Alevi-Bektaşi Dergahlarını PKK propaganda ve örgüthanesine çevirmek.

Zaman zaman çıkardıkları sahte haberlerle Alevileri Cumhuriyete karşı kışkırtmak. Provakasyon yapmak.
gibi daha da uzatılacak dezenformasyon ve yanlış bilgilerle Aleviliği yozlaştırmak, Aleviliği Alevilik yapan değerleri hedef almak ve kendi siyasi davalarının bir aracı haline getirmek ve meze olarak kullanmak istemektedirler.

Buna karşı dikkatli ve uyanık olmalıyız.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim