• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Özdağ’dan Muhsin Yazıcıoğlu Mesajı:

Özdağ’dan Muhsin Yazıcıoğlu Mesajı:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin, "İnsanlığını İslam'ın ruhundan ve Türklüğün terbiyesinden almıştı. Yaptığı işlerde hak ve adaleti gözetti, vicdanının kabul etmeyeceği hiçbir işin altına imzasını atmadı." ifadelerini kullandı.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Özdağ, Yazıcıoğlu'nun millet karşıtı her planın karşısında cesur bir duruş sergilediğini söyledi. Yazıcıoğlu'nun mazlum Anadolu insanının sesi olduğunu belirten Özdağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O bir "Alperen" idi. Hayata gözlerini yumduğunda mücadele yolunun daha başındaydı, yapılacak çok işi vardı.İnsanlığını İslam'ın ruhundan ve Türklüğün terbiyesinden almıştı. Siyasi hırs, koltuk sevdası, mülk tamahı kendisinde asla vücut bulmadı. Yaptığı işlerde hak ve adaleti gözetti, vicdanının kabul etmeyeceği hiçbir işin altına imzasını atmadı. Millet karşıtı her planda cesur yüreğini ortaya koyarak, 28 Şubat post-modern darbesine de, 27 Nisan e-muhtırasına da çekinmeden en sert tepkiyi gösterenler arasında yer aldı. "Zulüm Azrail olsa da hep Hakk'ı tutacağım. Mukaddes, davalarda ölüm bile güzeldir." Kendisinin hakka verdiği değerin ifadeleriydi. Yazıcıoğlu büyük acılar yaşamış bir kuşağın çocuğuydu. İnandığı dava uğruna çile çekmiş, 7,5 yılını Mamak zindanlarında geçirmiş, işkence görmüştü. Yazıcıoğlu, o zindanları bile Medrese-i Yusufiye'ye çevirmiş, betonların üzerinde üşüyorum şiirini yazmıştı. Gençlere elinize silah değil kalem alın çağrısı yapmıştı. Kendisinin ölümü, mazlum Anadolu insanının sesi olmuş bir siyaset adamının ölümüydü. Ölümü, Türk-İslam kültürünün bin yıllık değerler manzumesini kendisinde toplamış adam gibi bir adamın ölümüydü. İşte bu yüzden, cenazesinde her kesimden milyonlarca insan arkasından gözyaşı döktü.Milletinin omuzlarında tekbirlerle ve dualarla gönderildi Taceddin Dergahı'na. Kendisini yakından tanıdığım, arkadaşlık yaptığım ve aynı idealler uğruna uzun yıllar birlikte siyaset yaptığım merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 7. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet, Ruhu Şad olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim