• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Özdağ: “Dünya, Hz. Mevlana’nın Hoşgörüsüne Muhtaç!”

Özdağ: “Dünya, Hz. Mevlana’nın Hoşgörüsüne Muhtaç!”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin dili, dini, rengi, ırkı, inancı ne olursa olsun insanlığı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin dili, dini, rengi, ırkı, inancı ne olursa olsun insanlığı kucaklayan felsefesi ve hoşgörüye dayanan düşüncesiyle çok önemli mesajlar verdiğini belirterek, "Mevlana tüm insanları kucaklarken, insanlık tarafından da kucaklanmıştır. Onun ölümsüz eseri Mesnevi'nin birçok dile çevrilmesi ve dünyanın dört bir yanında okunması da, bunun en müşahhas göstergelerindendir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 742. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mevlana'nın asırlar öncesinden verdiği barış ve hoşgörü mesajının sadece İslam dünyasını değil, tüm insanlığı kucakladığını vurgulayan Özdağ, mesajında "Mevlana'nın yaşamı ve mesajları insanlığı derinden etkilemiş ve sadece çağını ve içinde yaşadığı toplumu aydınlatmakla kalmamış, tüm dünyaya ışık saçmıştır" ifadelerine yer verdi.

EVRENSEL BARIŞIN TEMELİNİ ATTI

"Tüm inançları ve kültürleri kucaklayan, çokluk içinde birliği arayan Mevlana, insanı ve sevgiyi merkeze koyan, bilgi ile gönül dünyasını bütünleştiren düşüncesiyle evrensel barışı tesis eden bir felsefenin temellerini atmıştır" diyen Özdağ mesajını şöyle sürdürdü:

"Bu felsefe öylesine güçlü, öylesine samimidir ki, dünyanın dört bir yanında karşılık görmüş ve Mevlana'yı milyonların gönlünde ölümsüz kılmıştır. Mevlâna'nın yolu barış, sevgi ve kardeşlik yoludur. O, dünyamızda baş gösteren ve temelinde hoşgörüsüzlük yatan sorunların çözümünü yaşadığı dönemlerden işaret emiştir. Bu nedenle şiddetten arındırılmış, barış dolu bir dünyanın kapılarını açmak için, Mevlâna'nın 13. asırdan günümüzü aydınlatan fikirlerinin tüm insanlığı içine alacağına inanıyorum."

MEVLANA'NIN ÇAĞRISI TÜM İNSANLIĞI KUCAKLIYOR

Mevlana'nın olumsuzluklarla boğuşan dünyamızda bir umut ve ışık olduğunu kaydeden Özdağ, mesajını şöyle tamamladı:

"Savaşların ve bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıların yaşandığı bir dünyada Mevlana gibi manevi önderlerin mesajlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Dünya, Mevlana'nın tüm insanlığa hitap eden sesine kulak verirse evrensel barışa giden yol daha da kısalabilir. Verdiği mesajlarla tüm insanlığa ışık olan Mevlana elbette ki biz Müslümanlar için diğer inançlara sahip insanlardan farklı değerler taşımaktadır. Tam bir Kur'an aşığı ve peygamber sevdalısı olan Mevlana biz Müslümanlara insanlığa verdiği mesajların dışında mesajlar vermiştir. Hz. Mevlana hayatı boyunca bıkmadan, usanmadan okumuş, yazmış, öğrenciler yetiştirmiş, Allah dostu olan veliler zincirinin altın halkalarındandır. Ölüm Hz. Mevlana'ya göre şeb'i arus" dur. Yani insanın en mutlu günlerinden olan düğün günüdür. Yüce Yaradanla buluşma, yani Vuslat Gecesidir. 742. Vuslat Yıldönümünde Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi ve onunla beraber Anadolu'yu İslamlaştıran tüm gönül sultanlarını rahmetle anıyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin o ve onun gibi gönül sultanlarının güzel hasletlerini öğrenerek yetişmelerini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim